Skip to main content

La Universitat de Barcelona viu 'L’experiència màgica del cinema'

El vestíbul de l'edifici històric serà el marc de l'exposició "L'experiència màgica del cinema", que s'inaugurarà el 15 d'octubre i que es podrà visitar fins al 17 de desembre de 2013.

L'exposició, comissariada per Josep M. Caparrós, del Centre d'Investigacions Film-Història de la UB, ha estat organitzada per la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó, amb el suport del Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona, i la col·laboració de Apuntolapospo i Kelonik. Recull una selecció de peces de la col·lecció de Josep M. Queraltó, Membre d'Honor de l'Acadèmia de Cinema Europeu, l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya i membre d'honor de l'Acadèmia del Cinema Català, que permeten explicar l'evolució tècnica del cinema des dels seus orígens, amb espectacles d'ombres i il·lusions òptiques, fins a l'aparició del cinematògraf, el 1895.

Paral·lelament a l'exposició s'organitzaran sis taules rodones a l'Aula Magna de la Universitat, on especialistes debatran sobre diversos temes relacionats amb el cinema que afecten al sector.

Tancarà les activitats paral·leles la conferència "Un Museu de cinema, és possible a Barcelona?" que tindrà lloc en el Paranimf de la Universitat el 9 de desembre a les 19h amb l'assistència del Rector de la Universitat, l'Excm. i Mgfc. Sr. Dídac Ramírez. Els ponents seran Josep M. Queraltó, President de la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó, i Jordi S. Bonet, vicepresident de la Fundació.

Amb la inauguració d'aquesta exposició a la Universitat de Barcelona es produeix un fet únic a una ciutat europea o en qualsevol altre lloc del món, digne d'incloure-ho en el Llibre de records Guinness: dues exposicions sobre el cinema i que són complementaries ("Fa molt temps... l'odissea del Cinema" –tota l'era analògica incloent-hi la radio i la televisió- i "L'experiència màgica del cinema" –els invents que van fer possible l'aparició del cinematògraf dels germans Lumière), amb material del mateix col·leccionista (Col·lecció Josep M. Queraltó) a la mateixa ciutat (Barcelona) i el mateix carrer (Avda. Gran Via de les Corts Catalanes - plaça Espanya i Plaça Universitat-).

 

icona

Programa de les taules rodones a la UB.