Produccions catalanes a la 17a edició del Festival de Màlaga
El Festival de Cinema de Màlaga inaugurarà la seva 17ª edició amb la nova pel·lícula de Claudia Llosa, No llores, vuela, (Aloft), una coproducció catalana d'Arcadia Motion Pictures, Cry Fly Productions INC, Manitoba AIE, Noodles Production i Wanda Vision.
A la Secció Oficial de llargmetratges també competeix 10.000 KM, l'òpera prima de Carlos Marques-Marcet (Lastor Media, Somos La Panda) que ha tingut la seva prèmiere mundial al festival South By Southwest (SXSW).
Entre els documentals de la secció oficial a concurs trobem els següents títols catalans: Sobre la marxa de Jordi Morató (La Termita Films, Universitat Pompeu Fabra), Escòcia de Jorge Peña (Lavinia productora, TVE), Mar de Fons de Bruno López Aretio (ESCAC Films), Ciutat Morta de Xavier Artigas i Xapo Ortega (Metromuster), Els anys salvatges dirigida per Ventura Durall (Nanouk Films, Televisió de Catalunya), Un gran desorden bajo el cielo d'Ivan Garcia ( Dry Films amb la col·laboració de Nihao Films) i Gabor de Sebastián Alfie (Minimal Films).
Pel que fa a la secció no competitiva d'estrenes, Málaga Premiere, es projectarà el documental El cul del món, dirigit per Andreu Buenafuente (El Terrat). A les sessions especials de la secció Documental, també trobem un altre títol català; @gora (Nosotros producciones) de Sergi Sandúa. I a la secció Afirmando los derechos de la mujer s'hi programa Bref, el documental de Christina Pitouli (Metges del món).
A la Secció Oficial de curtmetratges també trobem presència catalana: el guanyador del Premi Gaudí 2014 al Millor Curtmetratge Godka Cirka, un forat al cel d'Àlex Lora i Antonio Tibaldi (Inicia Films), Zebra de Félix Fernández de Castro (Vodoo productions), Inside the box de David Martin-Porras (Somos la panda, Zentropa Spain), La gallina de Manel Raga (Escándalo Films), Sequence de Carles Torrens (Imega 3l, Katella Films) i Tryouts de Susana Casares (Susana Casares). Un altre curtmetratge català que participa en sessió especial és Mite de Gonzalo López (AVED Produccions, Sweet Water Pictures).
El certamen dedica també una secció a les produccions més destacades de l'any batejada amb el nom Cosecha del año, on es programarà la catalana ¿Quién mató a Bambi? de Santi Amodeo (Rodar y Rodar).
D'altra banda, a la secció competitiva ZonaZine, es projectaran els llargmetratges La maniobra de Heimlich de Manolo Vázquez (Visualsuspects SL), Toastmaster d'Eric Boadella (Almatwins productions) i Todo parecía perfecto d'Alejo Levis (Arcadia Motion Pictures).
La secció competitiva Territorio Latinoamericano inclou el llargmetrage La distancia més llarga de Claudia Pinto (Castro Producciones Cinematográficas, Sin Rodeos Films C.A).
A la secció dedicada a l'animació, Animazine, hi trobem el llargmetratge La tropa del trapo en la selva del arcoiris d'Alex Colls (Abano Producións SL) i els curtmetratges Candyhearts de Joan Martín (Joan Martín), Canis de Marc Riba i Anna Solanas (I+G Stop Motion) i Creamen d'Esther Casas (Charged Studios, Esther Casas).
El certamen dedica el Premi Eloy de la Iglesia a Pablo Berger, així, entre d'altres dels seus films es projectarà la seva darrera pel·lícula, Blancaneu.
Per últim, el Premi Retrospectiva s'entregarà a l'actor José Sacristán. Per aquest motiu, el festival ha programat el film català El muerto y ser feliz de Javier Rebollo, protagonitzat magistralment per l'homenatjat. Precisament, el seu treball en aquesta pel·lícula ha estat reconegut recentment amb el Premi Gaudí 2014 al Millor actor protagonista.