Skip to main content

La Filmoteca de Catalunya acull el Premi del Públic Jove 2016 que atorga l’Acadèmia del Cinema Europeu

nens filmoo

Amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català i de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

La Filmoteca de Catalunya serà per tercer any seu del Premi del Públic Jove, EFA Young Audience Award 2016, que atorga l’Acadèmia del Cinema Europeu.

El proper diumenge 8 de maig, més de 1000 joves d’entre 12 i 14 anys visionaran les tres pel·lícules candidates des de 30 països del continent europeu i al final del dia escolliran la millor pel·lícula del públic jove. En l’edició d’enguany, com a resposta la situació que viu Europa i, amb l’objectiu de contribuir a la integració, en el Jurat del Públic Jove europeu hi participaran nens i nenes refugiats. 

La Filmoteca, amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català,  acollirà més de 100 nens i nenes que vulguin voluntàriament ser Jurat d’aquest guardó. La sessió començarà a les 9.30h del matí i, després d’una presentació a càrrec de l’actriu Roser Tapias, que farà de mestressa de cerimònies de la jornada, es donarà pas a les projeccions i debats fins a dos quarts de set del vespre. Seguidament, els joves de cada país votaran simultàniament i dos portaveus del Jurat de cada país anunciaran  el resultat a través d’una vídeo conferència. Al final de la jornada, en directe des d’Erfurt (Alemanya), s’anunciarà la pel·lícula guanyadora amb la presència dels directors i directores dels films nominats.  

Les tres pel·lícules nominades en l’edició d’enguany són Pojkarna, Girls Lost, (Suècia), d’Alexandra-Therese Keining; Jamais contente, Miss impossible, (França), d’Emilie Deleuze; i Rauf (Turquia), de Bariş Kaya & Soner Caner. Els films han estat seleccionats per un comitè d’experts internacional format per Melinda Boros (Clorofilm/Romania), Marjo Kovanen (Koulukino/Finlàndia), Beata Marciniak (New Horizons Association/Polònia), Marta Nieto Postigo (Drac Màgic/Espanya) i Jakub Viktorin (Visegrad Film Forum/Eslovàquia). Per primer cop una entitat catalana vinculada al cinema com és Drac Màgic, institució amb una àmplia experiència en el foment de la cultura cinematogràfica, i col·laboradora de la Filmoteca en l'organització d’aquests premis, ha estat convidada a formar part de la comissió de selecció.

La pel·lícula guanyadora del Premi del Públic Jove 2016 es farà pública el diumenge 8 de maig en la cerimònia de lliurament que es podrà seguir en streaming des de la web yaa.europeanfilmawards.eu, on també hi ha informació complementaria sobre les pel·lícules nominades i les ciutats participants. La pel·lícula guanyadora rebrà una estatueta de l’Acadèmia del Cinema Europeu.

Els objectius de l’Acadèmia del Cinema Català i de la Filmoteca de Catalunya a l’acollir i organitzar aquest premi per tercer any consecutiu són promocionar l’accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i augmentar el seu interès i coneixement de la societat, la història i la diversitat de la cultura europea. Així mateix, encoratjar la participació dels joves en un esdeveniment compartit de forma simultània en diferents ciutats europees i formar part activa en la comunitat europea. 

 

Més informació: www.filmoteca.cat