Skip to main content

Les pel·lícules finalistes del Premi LUX 2016 a la Filmoteca

premis lux

Els passis, gratuïts, tindran lloc els dies 18 i 25 de novembre i 2 de desembre.

La Filmoteca de Catalunya acollirà un any més les Jornades LUX de Cinema, amb la projecció de les pel·lícules finalistes del Premi LUX del Parlament Europeu. Els divendres 18 i 25 de novembre i el 2 de desembre, es projectaran respectivament les pel·lícules As I open my eyes, My life as a courgette i Toni Erdmann. Les tres sessions són gratuïtes. Aforament limitat. Cal recollir l'entrada a la taquilla el mateix dia de la projecció.

L’anunci de la cinta guanyadora i el lliurament del premi tindrà lloc el 23 de novembre a l’hemicicle del Parlament Europeu a Estrasburg, en una sessió solemne a migdia durant la sessió plenària, en presència dels directors de les tres finalistes.

Calendari i informació sobre les pel·lícules:

  • Divendres 18 de novembre, 19h30: As I open my eyes (A peine j’ouvre les yeux), de Leyla Bouzid
  • Divendres 25 de novembre, 19h30: My life as a courgette (Ma vie de courgette), de Claude Barras
  • Divendres 2 de desembre, 19h15: Toni Erdmann, de Maren Ade

 

Premi LUX de cinema

Des del 2007, el Parlament Europeu atorga cada any el seu Premi LUX de cinema a pel·lícules que, a través de les seves històries, contribueixen al debat públic europeu, tractant assumptes com la solidaritat, la crisi econòmica, la immigració, la justícia, les llibertats públiques o els drets fonamentals. En la sessió plenària del novembre, a Estrasburg, el president de l'Eurocambra anuncia el nom de la guanyadora i atorga el premi LUX en una sessió solemne. Les pel·lícules que han guanyat el Premi LUX són: Auf der anderen Seite, de Fatih Akin (2007); Le Silence de Lorna, de Pierre de Jean i Luc Dardenne (2008); Welcome, de Philippe Lioret (2009); Die Fremde, de Feo Aladag (2010); Les nieges du Kilimandjaro, de Robert Guédiguian (2011); Io sono Li, d'Andrea Segre (2012); The Broken Circle Breakdown, de Felix van Groeningen (2013); Ida, de Pawel Pawlikowski (2014); i Mustang, de Deniz Gamze Ergüven (2015).

En el marc del Premi Lux de Cinema es promou la distribució de les tres pel·lícules finalistes, subtitulant cadascuna d’elles en les 24 llengües oficials de la UE i produint un paquet digital (DCP) per pel·lícula per a cada país. També s’han creat les Jornades LUX de cinema.