Cinema català al Festival de San Sebastián
El 21 de setembre arrenca la 66a edició del Festival de San Sebastián, amb una àmplia representació de cinema català.
Aquest divendres 21 de setembre arrenca la 66a edició del Festival de San Sebastián, que compta amb una àmplia representació de produccions catalanes en les seves diverses seccions. Entre dos aigües, la nova pel·lícula d’Isaki Lacuesta que reprèn els personatges de La leyenda del tiempo una dècada després, competirà per la Concha de Oro a la Secció Oficial del festival, juntament amb la coproducció catalana Yuli, dirigida per Icíar Bollaín i amb guió de Paul Laverty. En l’apartat de projeccions especials de la Secció Oficial, destaca la també coproducció catalana Tiempo después, de José Luis Cuerda. La secció Nuevos directores comptarà amb la participació de l’òpera prima de Celia Rico, Viaje al cuarto de una madre, i el segon llargmetratge de León Siminiani, Apuntes para una película de atracos.
Pel que fa a Zabaltegi-Tabakalera, que dóna cabuda al cinema més trencador, trobem la coproducció Teatro de guerra, de Lola Arias, que es va estrenar a la passada edició de la Berlinale, a la secció Forum. Completant la producció catalana i fora de competició, l’última pel·lícula de Jaime Rosales, Petra, que va fer la seva premiere mundial a la Quinzaine des Réalisateurs del Festival de Cannes, es projectarà a la secció Perlak, on es poden veure les pel·lícules més destacades que han passat per festivals internacionals.
A la secció fora de competició Made in Spain hi destaquen un total de set produccions catalanes: Mi querida cofradía, de Marta Díaz de Lope Díaz, Amb el vent, de Meritxell Colell, I hate New York, de Gustavo Sánchez, Trinta lumes, de Diana Toucedo, Les distàncies, d’Elena Trapé i La Llibreria, d’Isabel Coixet i La enfermedad del domingo, de Ramón Salazar.
Per últim, la pel·lícula d’animació Black is Beltza, de Fermín Muguruza i amb producció de Setmàgic Audiovisual, serà l’encarregada de clausurar la secció Zinemira.