Skip to main content

Arxiu Cinematogràfic

Lluís Benejam Buhigas és un col·leccionista de material de cinema que treballa en la creació d’un arxiu cinematogràfic (Cartells, pressbooks, lobycards, diapositives, fotografies de rodatge, llibres, música, etc), de les pel·lícules que han estat emeses a l’estat espanyol de principis del segle passat fins el dia d’avui. Informació que s’ha utilitzat per diverses publicacions: Catàleg dedicat al cinema espanyol. Institut Jean Vigo de Perpinyà (Perpinyà: 2000), Catàleg exposició a Berlín sobre pel·lícules que es van fer a la Costa Brava (Girona: 2005), Catàleg 50 aniversari Filmax (Barcelona 2005), llibre Els malsons dels nostres avis (Figueres 2006), de Sebastià Roig, reedicio del llibre Costa Brava plató de Cinema (Palafrugell 2009), de Lluís Molinas, etc.
També utilitzat per diferents exposicions, individuals i col·lectives, les més destacades: Museu del Joguet (Figueres, 1985), en Homenatge a Tomàs Mallol per reivindicar la seu del Museu del Cinema a la Sala Edison. Exposició itinerant en commemoració del Centenari del Cinema (1995), Sabadell, Vilafranca del Penedès, a Figueres, a Bescanó i a Sant Hilari Sacalm. Exposició Centenari Juli Verne al Museu del Cinema Tomàs Mallol (Girona, 2005), etc.
Un arxiu sense ànim de lucre, solament amb la il·lusió de preservar un material que molts cops s’acaba destruint i amb la voluntat de poder un dia arribar a un acord amb una institució que estés engrescada a continuar la tasca.

Estaria interessat en contactar amb altres col·leccionistes que volguessin fer intercanvi de material i també amb persones, que tinguessin material de cinema i el volguessin cedir a l’arxiu.

Tels. 972 50 99 21   -   972 54 91 07     -    606 35 69 98    -     e-mail:Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Descarregar PDF