Skip to main content

Màgia i cinema inspiren l’espot dels XI Premis Gaudí


Amb Joan Pera, Aina Clotet, Albert Pla, Elisabet Casanovas, David Verdaguer, Albert Serra, Isona Passola i el Mag Lari, mestre de cerimònies de la gala. Amb el lema “Ens cal el vostre cinema” l’Acadèmia reivindica la feina dels cineastes

L’espot dels XI Premis Gaudí ja es pot veure a TV3, els cinemes del Gremi d’Empresaris de Cinemes de  Catalunya, el canal MouTV i les xarxes socials de l’Acadèmia del Cinema Català. El director artístic de la cerimònia i d’aquest anunci promocional, Lluís Danés, ens introdueix en el seu univers a través d’un teatret envellit, de fira, de conte tètric, on diversos actors, directors i productors de cinema fan trucs de màgia que surten malament: “un Albert Pla molt Houdini en un número d’escapisme, ficat en una urna plena d’aigua, encadenat; el David Verdaguer i l’Aina Clotet en un truc amb espases on algú acaba foradat; l’Elisabet Casanovas i el Gaudí d’Honor, Joan Pera, levitant, i la Isona Passola serrant l’Albert Serra i acabant esquitxada. Tot això amb l’avís del Mag Lari: feu allò que sabeu fer i deixeu la màgia per a mi”. 


L’Acadèmia torna a apostar per un espot reivindicatiu i coral que construeix una metàfora sobre la difícil conjuntura en què es troba l’audiovisual català. “Aquest any, amb un mag com a mestre de cerimònies, la interpretació fàcil seria parlar de la màgia del cinema. Però m’hi agafo per explicar que la gent del sector hem de fer molts jocs de mans per aixecar una pel·lícula”, recorda Danés, qui rodarà a l’estiu el seu primer llargmetratge de ficció, La vampira de Barcelona, aprofundint en el mite d’Enriqueta Martí.

El vídeo conclou amb un clam del Mag Lari adreçat als professionals: “Ens cal el vostre cinema”. L’Acadèmia ha volgut reivindicar d’aquesta manera la feina dels cineastes i la necessitat d’enfortir l’audiovisual del país.

La cerimònia de lliurament dels XI Premis Gaudí tindrà lloc el pròxim 27 de gener al Palau de Congressos de Catalunya i es podrà seguir en directe a partir de les 21.55 a TV3, Catalunya Informació i iCat. La programació especial de la ràdio pública arrencarà a les 21.00.

També hi haurà un ampli seguiment a les xarxes socials de l’@academiacinecat, amb continguts exclusius de la jornada sota el hashtag #PremisGaudí. 


Crèdits de l’espot dels XI Premis Gaudí 

Direcció: Lluís Danés
Amb Elisabet Casanovas, Aina Clotet, Mag Lari, Isona Passola, Joan Pera, Albert Pla, Albert Serra i David Verdaguer
Direcció de producció: Aleix Castellón
Direcció de fotografia: Emili Guirao
Maquillatge i perruqueria: Laura Pérez
Vestuari: Mariona Mas
Efectes especials: Oriol Tarrida
Muntatge: Oriol Bosch i Marc Mitjà
Edició de so i mescles: Carlos Jiménez
Postproducció: Antaviana Films & VFX
Música: Màgic de Joan Colomo (cortesia de Bcore). Arranjada i interpretada per Xavi Lloses.
Fotografia de promoció: David Ruano