Skip to main content

La millor gastronomia catalana, als XI Premis Gaudí


L’Acadèmia del Cinema Català fa de pont entre la gastronomia més innovadora i el món del cinema

Amb l’objectiu d’acostar els productors de cinema i les tendències gastronòmiques del 2019, l’Acadèmia ha arribat a un acord amb la Prodeca - Promotora d'Exportacions Agroalimentàries Catalanes (Prodeca), empresa pública adscrita al Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, per acostar als cineastes els productes i marques catalanes de gastronomia de referència internacional. En aquesta aliança ha estat imprescindible la complicitat de Catalonia Gourmet, el Clúster Gourmet de Catalunya.

Tant a l’entrada com a la sortida de la cerimònia d'entrega dels Premis Gaudí, els acadèmics i convidats podran disfrutar de xefs cuinant en directe, productes de qualitat oferts pels propis productors i conèixer de primera ma productes de la terra que triomfen arreu del món.

Singularis, especialistes en alta gastronomia, fresca i de mercat, organitzarà un córner bufet que constarà de dos plats: la Tonyina vermella fumada de Tarragona i festucs, presentada en show cooking i l'Esqueixada de bacallà a la nostra manera.

Les marques d’oli Nou Segons i Dauliba conviden al xef Borja López perquè amb bacallà i formatges artesans de la distribuidora DPQ trobin la fórmula perfecta. El productor de tarragona Blai Peris, estarà presents per mostrar-nos que les seves olives són com les pipes, petites i vicioses. Els promotors del Pa de Pagès Català acompanyaran tots els bons productes de la terra. 

I al final de festa, quan la gana apreti, La Locanda servirà les millors pizzes gourmet, artesanes i fresques, fetes in situ per ser assaborides just sortir del forn.

Tot acompanyat per la cervesa Estrella Damm, patrocinador oficial dels Premis Gaudí, i pels vins de Jean Leon i el cava de Gramona, als quals s’hi sumen enguany Mistinguett i els vins de la DO Catalunya en el moment de la festa final, una vegada acabada la gala. Enguany els gintònics de la festa seran gentilesa de Fever Tree que oferirà als convidats triar entre diverses opcions de ginebra d’alta gamma. A la zona d’accés de nominats Cocktail Time oferirà una petita carta de cocktails d’autor amb diversos destil·lats de proximitat. Tampoc faltaran a la gran festa les patatex xips de Frit Ravich i els Torrons Vicens, que any a any, recolzen el cinema català en tots els seus esdeveniments.