Skip to main content

La 6a edició del Galacticat de Tàrrega presenta més de 118 pel·lícules, entre les quals 9 estrenes


La Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent té lloc del 7 al 9 de juny i està dedicada al poder dels personatges femenins en el gènere fantàstic

La VI edició de Galacticat, Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, presenta 118 pel·lícules. Dels 20 llargmetratges de la Secció Oficial, 9 són estrenes, una d'internacional, 6 d'espanyoles i 2 de catalanes. A banda, programa títols de reconegut prestigi internacional que han passat pels millors festivals del món. El festival tindrà lloc del 7 al 9 de juny a Tàrrega i estarà dedicat al poder dels personatges femenins en els films de gènere fantàstic. El certamen, s'inspira aquest any amb la pel·lícula 'Alien. El vuitè passatger' amb motiu del seu 40è aniversari i de l'arribada de la Tinent Ripley a totes les sales de cinema del món. El primer film que es veurà serà 'The hole in the ground'. Es tracta de l'última sensació del gènere de terror de la productora americana A24.

El Galacticat programarà en total al llarg de tres dies més de 50 hores de cinema (30 hores de llargmetratges i 20 hores de curtmetratges) a les tres seccions que el conformen: Secció Oficial, Llargmetratges, Secció Oficial Curtmetratges-Galacticurt (que aquest any arriba a la tercera edició) i la Secció Clàssics (exhibició). La convocatòria està destinada a tots els cinèfils i en especial als amants de la ciència-ficció i terror i manté la voluntat d'apropar el passat, el present i el futur del millor gènere fantàstic a través de títols clàssics de culte i premiades estrenes del moment. L'esdeveniment està organitzat per l'associació Galacticat i el Circuit Urgellenc amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tàrrega.

El Galacticat manté l'epicentre de les projeccions als cinemes Majèstic i a l'Avinguda Catalunya de Tàrrega i inclou tres seccions: la secció oficial de Llargmetratges amb pel·lícules a competició i amb un premi a la millor pel·lícula, la secció oficial de Curtmetratges 'GalactiCurt' amb curts a competició en sis categories (dues per a menors de 18 anys i quatre per a majors de 18 anys) i la secció Clàssics (mostra de pel·lícules fora de competició).

El tret de sortida del festival és amb l'estrena a Catalunya de 'The hole in the ground'. Es tracta de l'última sensació del gènere de terror de la productora americana A24 que en els últims anys ha capitalitzat les estrenes de terror a tot el món. La cinta, òpera prima del director irlandès Lee Cronin, va debutar al Festival de Cinema de Sundance amb un gran èxit de crítica. La projecció del Galacticat serà la premiar catalana d'aquest esperadíssim film. L'estrena a les sales comercials a l'estat espanyol serà el 28 de juny.