Skip to main content

"Las niñas" i "Panteres", representants del cinema català a la Berlinale 2020


El llargmetratge Las niñas, de Pilar Palomero, i el curt Panteres, d'Èrika Sánchez, es projectaran en la secció competitiva Generation de la 70a edició del festival berlinès

L'edició d'enguany del Festival Internacional de Cinema de Berlín, Berlinale, se celebrarà del 20 de febrer a l'1 de març, i dins de la seva programació destaquen dues produccions catalanes: el llargmetratge Las niñas i el curt Panteres.

Per una banda, el festival acollirà l'estrena internacional de Las niñas, opera prima de l'aragonesa Pilar Palomero que competirà pel Gran Premi del Jurat en la Secció Generation K Plus. Palomero és autora dels curtmetratges La noche de todas las cosas i Zimsko Sunce i el 2017 va participar a la Berlinale Talents. El film està produït per Inicia Films i Bteam Producciones i situa l'acció l'any 1992, en una escola de monges on arriba una alumna nova que capgira la vida de la Celia, una jove de 13 anys que ha crescut sense qüestionar mai res d'allò que l'envolta. El repartiment l'encapçalen les actrius Andrea Fandos i Natalia de Molina, i una gran quantitat de joves debutants. 

Pel que fa al curtmetratge Panteres, és el debut en ficció de la directora i productora Èrika Sánchez, autora del documental Mai és tan fosc (2014), que explora la pubertat femenina a partir de la Joana i la Nina, dues noies de 13 anys. El curt forma part del programa Shortcat 2020 de Catalan Films i participarà en la secció Generation 14 Plus.

En la vessant de mercat, més de 60 empreses catalanes assistiran al festival i participaran als market screenings amb les seves produccions.