Skip to main content

Conversa amb Neus Ollé al Cinema Lliure Connecta


La segona xerrada de Cinema Lliure Connecta tindrà lloc el 3 de juny amb la directora de fotografia i membre de l'Acadèmia Neus Ollé

El proper 3 de juny a les 17h tindrà lloc la segona trobada online de la iniciativa Cinema Lliure Connecta, que es va estrenar amb una xerrada amb l'acadèmica Diana Toucedo i té l'objectiu de visibilitzar i donar a conèixer els oficis del cinema.

La segona sessió serà amb la també acadèmica Neus Ollé, directora de fotografia premiada i nominada als Premis Gaudí en diverses ocasions. Formada a l'ESCAC i a la prestigiosa NFT (National Film & TV School) al Regne Unit, el seu primer llargmetratge va ser El cant dels ocells (2008), d'Albert Serra, estrenat al Festival de Cannes i que li va valdre el Premi Gaudí a Millor fotografia, a banda d'endur-se el guardó a Millor pel·lícula i direcció. D'entre la seva filmografia destaquen Tres dies amb la família, Tots volem el millor per ella, i la sèrie Matar al padre, totes tres de la també acadèmica Mar Coll. El seu treball més recent ha estat La hija de un ladrón (2019), de Belén Funes, que li va valdre una nominació als XII Premis Gaudí a Millor fotografia i el premi a Millor fotografia al festival Mujeres de Cine VOD 2020. Ha participat en produccions internacionals com el film suec Cirken, de Levan Akin; la pel·lícula per a televisió anglesa Endeavour, de Giuseppe Capotondi; o la minisèrie anglesa Deadwater Fell, dirigida per Lynsey Miller. Actualment combina les produccions de ficció amb publicitat, videoclips i fashion films.


La xerrada és gratuïta amb places limitades, i les inscripcions es poden fer en aquest formulari fins el proper 1 de juny.