Skip to main content

Produccions catalanes al Festival de Cinema Europeu de Sevilla 2020

 Sis obres catalanes seleccionades a la programació del Festival de Sevilla en les seves diverses seccions

 Avui s’inaugura la 17ena edició del Festival de Sevilla i s’allargarà fins al pròxim dissabte 14 de novembre. El certamen té com a objectiu promoure i difondre la cinematografia europea i enguany hi participaran sis films catalans. Durant aquests 9 dies de festival es projectaran més 150 títols de cine europeu que inclouen 28 estrenes mundials i 72 estrenes nacionals.

En la Secció Oficial competeix el documental El año del descubrimiento de Luís López Carrasco, produït per la catalana LaCima Producciones S.L.. La pel·lícula, premiada a festivals com Cinéma du Réel, Tessalònica i Jeonju, construeix un retrat de la classe obrera a través de les converses de veïns, joves i desocupats a l’interior d’un bar de Cartagena. Somnis insòlits, preocupacions laborals, projectes de futur i les crisis dels últims trenta anys són els elements bàsics d’un emocionant relat en primera persona d’una lluita en suspens.

Per la seva part, el documental Pa’trás, ni pa’tomar impulso, de Lupe Pérez García, i producció de la també catalana Imposible Films, participa en la secció Nuevas Olas. La pel·lícula és la història de la Carmen, una dona valenta i apassionada que lluita pel ball flamenc, el seu somni. Aquest ball, sempre fidel a ella mateixa, serà el seu company d'aventures a Buenos Aires, a la seva Andalusia i pels polsosos camins dels Andes.

En la categoria Revoluciones Permanentes, secció dedicada a les obres més independents, trobem el film Las cuatro esquinas y Madrid del català Kikol Grau. La història del punk espanyol articulada al voltant d'una sàtira en la qual Poltergeist o La guerra de les galàxies serveixen de vudú fílmic per explicar aquest altre gran abocador que va donar lloc al punk: el que va deixar el franquisme, aquest que la transició va escombrar sota la catifa.

Billy, dirigit per l’acadèmic Max Lemcke i produït per Brutos Films, participa en la Selecció Oficial - Special Screen. El documental mostra els clarobscurs de la Transició espanyola de la mà de les víctimes del torturador franquista Antonio González Pacheco (àlies Billy el Niño), polítics en actiu, policies, periodistes i advocats.

El curtmetratge documental Una revuelta sin imágenes, dirigir per Pilar Monsell i produït per Proxemica, competeix a la secció Panorama Andaluz amb una aproximació única a una revolta oblidada, el motí del pa, que va ser liderada per dones a la ciutat de Còrdoba durant el maig de 1952.

Finalment, El meu germà persegueix dinosaures, de la productora catalana Neo Art Producciones, forma part de la secció que projecta curtmetratges europeus imaginatius i empàtics per a una audiència de 0 a 8 anys a la secció Cine en Familia. El llargmetratge, programat el passat mes d’octubre a les sales del Cicle Gaudí, és l’adaptació del llibre homònim signat , i reconeguda per espectadors més joves de tota Europa a través del Premi del Públic Jove als Premis del Cinema Europeu.

Més informació a http://festivalcinesevilla.eu/