Presència catalana a la SEMINCI 2021
Libertad, de Clara Roquet, és la cinta inaugural de la 66a edició
El talent català abunda un any més a la Seminci i en aquesta 66a edició del Festival, que té lloc del 23 al 30 d’octubre, es projecten una vintena de títols de producció catalana entre la seva programació, entre els quals hi ha la pel·lícula inaugural, Libertad, el debut en el llargmetratge de Clara Roquet, presentat el passat mes de juliol al Festival de Cannes.
La mateixa Libertad, de Clara Roquet amb producció catalana de Lastor Media, i Sis dies corrents, de l’acadèmica Neus Ballús i produïda per Distinto Films, són les dues produccions catalanes a competició dins de la Secció oficial del festival, mentre que fora de competició es podran veure: en el marc de la gala RTVE Pan de limón con semillas de amapola, de Benito Zambrano, amb producció catalana de la mà de Filmax; i, dins de la secció dedicada a la producció nacional Spanish Cinema, 15 Horas, de Judith Colell, amb coproducció catalana a càrrec de Turkana Films; Destello bravío, el debut cinematogràfic d’Ainhoa Rodríguez produït per Eddie Saeta; la multipremiada El ventre del mar, de l’acadèmic Agustí Villaronga; Las consecuencias, l’última pel·lícula de Claudia Pinto amb Carme Elias, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2021; Tres, del barceloní Juanjo Giménez amb Marta Nieto i Miki Esparbé entre el seu repartiment; Un blues para Teheran, de Javier Tolentino amb producció catalana de la mà del gaudinat Lluís Miñarro, Premi Pepón Coromina 2021.
La secció dedicada als documentals de producció nacional, DOC España, acollirà les projeccions de Breathe, de Susanna Barranco; Camino incierto, de l’acadèmic Pau García Pérez de Lara; El vent que ens mou, de Pere Puigbert i Posidonia, del també acadèmic Adán Aliaga. Dins la Secció dissidències es recupera el primer llargmetratge documental del gaudinat Isaki Lacuesta, Cravan vs. Cravan, amb producció dels acadèmics Mallerich Films Paco Poch i Benecé Produccions.
Dins la secció Cine Castilla y León en largo es podrà veure Sedimentos, d'Adrián Silvestre i, pel que fa als curtmetratges, en el marc de Spanish Cinema es podran veure Farrucas, d’Ian de la Rosa, i El síndrome de los quietos, curtmetratge documental de León Siminiani; mentre que Punto de encuentro acull Las infantas, d’Andrea H. Català amb producció d’Amor y Lujo, i Tiempo de historia programa La gàbia, escrit i dirigit per Adán Aliaga.
L’actriu i acadèmica Mercedes Sampietro, Premi Miquel Porter - Gaudí d'Honor 2018, serà homenatjada en la 66a edició de la Seminci amb l’Espiga honorífica en reconeixement a la seva carrera lligada en el món de la interpretació.
Més informació aquí.