L’Acadèmia inaugura l’espai Àgora Gaudí dedicat a la formació i l’intercanvi
El primer acte serà una master class a càrrec de la cineasta afganesa Sahraa Karimi
L’Acadèmia del Cinema Català posa en marxa l’Àgora Gaudí, un nou espai dedicat a la formació, al desenvolupament i a l'intercanvi a través del qual es vol oferir als socis i sòcies de l’entitat un programa de master class, tallers, diàlegs i residències en coordinació amb festivals i altres entitats.
El primer acte tindrà lloc el proper divendres 5 de novembre a les 12h a la seu d’SGAE Catalunya, de la mà del Màster de Producció i Distribució Cinematogràfica EPAC - UVic - Mediapro - Ecib amb una master class a càrrec de Sahraa Karimi, documentalista, directora i productora afganesa, reconeguda i premiada a festivals d'arreu: “Fer cinema en l’adversitat. Ser dona i cineasta a l’Afganistan”. La sessió estarà presentada per l’acadèmic Paco Poch, productor i director del Màster de Producció i Distribució Cinematogràfica EPAC - UVic - Mediapro - Ecib, i compta amb la col·laboració de la Fundació SGAE, a través del consell territorial de la SGAE Catalunya, Asian Film Festival Barcelona i la plataforma Cultura per l'Afganistan.
A les 11h, a la mateixa seu d'SGAE Catalunya, tindrà lloc la presentació del moviment Cultura per l'Afganistan, creat el 26 d'agost davant l’arribada al poder dels talibans a l'Afganistan, per ajudar a la sortida, l'acollida i el reconeixement de refugiades polítiques a les artistes i intel·lectuals afganeses i membres d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat. L'acte consistirà en un diàleg amb les cineastes afganeses Sahraa Karimi i Sahra Mani, presentat Maria Molins (Acadèmia del Cinema Català), amb la intervenció prèvia dels representants de les entitats impulsores Mònica Bonafonte (Cultura per l'Afganistan), Jordi Vaquer (Open Society) i Menene Gras (Asian Film Festival Barcelona).
SOBRE SAHRAA KARIMI
Nascuda a Teheran el 1983, filla de refugiats afganesos migrats a l'Iran, Sahraa Karimi és una de les directores de cinema afganeses de més renom internacional. Ha dirigit i produït una trentena de títols, curtmetratges i llargmetratges, fonamentalment documentals, entre els que destaquen Light Breeze, curtmetratge documental premiat amb el prestigiós premi eslovac Slnko v sieti al Millor curt, els documentals Parlika (2016) i Afghan Women Behind the Wheel (2009), guardonat a més d'una vintena de festivals de cinema internacionals, i el seu últim llargmetratge Hava, Maryam, Ayesha, filmat a l'Afganistan i que va tenir la seva premiere internacional al Festival de Venècia,
Doctorada en direcció de cinema a Bratislava, Karimi es va convertir el 2019 en la primera directora de l'Afghan Film Organization, l'agència estatal de cinema afganès.