Skip to main content

La Generalitat i l’Acadèmia del Cinema Català signen un conveni

La Generalitat i l’Acadèmia del Cinema Català reediten el seu compromís mutu de suport a la moda i al cinema catalans
•    El secretari general del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, i el president de l’Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, han signat avui un conveni que formalitza la cooperació continuada en la promoció i difusió de la moda catalana i del cinema català i en el suport a la seva internacionalització.

•    Amb aquest conveni, l’Acadèmia del Cinema Català i el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa mantenen, al llarg del 2010, la col·laboració iniciada el gener passat en la passarel·la 080 Barcelona Fashion, que va comptar amb la participació de diversos actors catalans, entre els quals el mateix president de l’Acadèmia, Joel Joan.

Dimecres, 21 d’abril de 2010.— El secretari general del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, i el president de l’Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, han signat avui un conveni que formalitza la cooperació continuada en la promoció i difusió de la moda catalana i del cinema català i en el suport a la seva internacionalització.
Amb aquest conveni, l’Acadèmia del Cinema Català i el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa mantindran, al llarg del 2010, la col·laboració iniciada el gener passat en la passarel·la 080 Barcelona Fashion, que va comptar amb la participació de diversos actors catalans, entre els quals el mateix president de l’Acadèmia, Joel Joan.
Aquest acord contempla accions concretes adreçades a potenciar les sinèrgies entre el cinema i la moda catalana, en la línia de la col·laboració amb motiu de la Gala dels Premis Gaudí de Cinema, en els qual diversos actors van lluir roba de dissenyadors del 080 Barcelona Fashion.
Entre les accions previstes destaca la participació com a convidats dels membres de l’Acadèmia en actes oficials, presentacions o showrooms organitzats pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, a través de l’Àrea de Moda del Consorci de Comerç, Artesania i Moda. Així mateix, el conveni assenyala que els membres de l’Acadèmia assessoraran en qüestions relacionades amb la imatge —com poden ser la posada en escena, el maquillatge o el vestuari—  en aquelles iniciatives impulsades per l’Àrea de Moda del Consorci.
De la seva banda, l’Àrea de Moda del Consorci de Comerç, Artesania i Moda donarà suport a l’Acadèmia del Cinema Català en tot allò que estigui relacionat amb la difusió del cinema català a través de la moda. El conveni també contempla futures col·laboracions en actes organitzats per ambdues institucions, similars a la col·laboració establerta en la passada edició del 080 Barcelona Fashion. Finalment, l’acord assenyala que els membres de l’Acadèmia, previ acord amb els creadors i per actes vinculats, podran demanar l’assessorament i l’estilisme dels dissenyadors de moda catalans.