Skip to main content

Manoel de Oliveira ultima detalls de la seva última pel·lícula a Barcelona

‘L’estrany cas d’Angèlica’ participarà a la propera edició del Festival de Cannes
El cineasta portuguès de 101 anys, Manoel de Oliveira, ha arribat avui a Barcelona per a supervisar la postproducció de la seva nova pel·lícula, ‘L’estrany cas d’Angèlica’, que participarà a la pròxima edició del Festival de Cannes dintre de la secció Un Certain Regard.
El film el protagonitzen Pilar López de Ayala (‘En la ciudad de Sylvia’) i Ricardo Trêpa (‘Singularitats d’una noia rossa), i ha estat produïda per la companyia de Lluís Miñarro, Eddie Saeta. Explica la història d’un fotògraf amb un misteriós passat que al arribar a un poblat vinícola de Portugal rep un insòlit encàrrec enmig de la nit: realitzar l’últim retrat d’una jove que acaba de morir, Angèlica. ‘L’estrany cas d’Angèlica’ tracta el tema de la mort amb un relat sobre l’obsessió pel el subjecte estimat. Isaac (Ricardo Trêpa) s’enamora de la bellesa de la jove Angèlica (Pilar López de Ayala), inspirat per una experiència estètica que l’obre la porta a una nova dimensió.
Segons ha manifestat el propi Oliveira, que romandrà fins la propera setmana a la Ciutat Comtal. L’origen d’aquesta “història d’amor metafísic” es remunta a un guió escrit al 1954 i que ha estat actualitzat.
El productor Lluís Miñarro també ho va ser de l’anterior treball de Manoel de Oliveira, ‘Singularitats d’una noia rossa’, que va iniciar la seva marxa al Festival de Berlín 2009, va ser estrenada a Francia, Espanya i Portugal; i va ser comprada para Àustria, Alemanya, Itàlia, Benelux, Canadà, Bulgària, República Txeca, Japó, India, Hongria i Regne Unit.
La pel·lícula compta amb el suport dels Ministeris de Cultura d’Espanya (ICAA) i Portugal.