Skip to main content

Cinemes Girona, guanyador del 9è Premi Pepón Coromina

El Jurat format per Alba Sotorra, Antonio Chavarrías, Diego Dussuel, Pol López i Núria Aidelman reconeix la seva tasca social i cultural

Els Cinemes Girona han estat distingits amb el 9è Premi Pepón Coromina, el guardó de l’Acadèmia que, en evocació i reconeixement de la tasca portada a terme pel productor Pepón Coromina i Farreny, reconeix la creativitat, la innovació i el risc en el nostre sector. Enguany hi han concorregut un total de 22 propostes entre produccions audiovisuals, accions o iniciatives vinculades a la producció audiovisual i trajectòries professionals, totes elles valorades pel Jurat designat per la Comissió del Premi, formada per Paco Poch, Salvador Sunyer, Ana Pfaff, Carlos R. Ríos i Marta Molins, amb la premissa de reunir un jurat divers i transversal.

El guanyador

L'entrega pública del guardó s'ha celebrat en el marc de la Festa d'Estiu del Cinema Català la nit del 14 de juliol al Castell de Montjuïc, on Pol López i Núria Aidelman, membres del Jurat d'aquesta 9a edició juntament amb Alba Sotorra, Antonio Chavarrías i Diego Dussuel, han llegit el seu veredicte. El Jurat ha decidit atorgar el 9è Premi Pepón Coromina als Cinemes Girona en reconeixement al risc i l’aposta que implica mantenir viu un cinema de barri i convertir-lo en un espai divers i acollidor on conviuen un gran ventall d'iniciatives, mirades diverses i les comunitats diferents, totes elles interpel·lades per una programació pensada amb la idea que l'acte de crear no és complet si no es comparteix. El Jurat vol destacar també la voluntat dels Cinemes Girona de ser un espai de trobada pel sector, una casa que els professionals del nostre cinema saben que tenen sigui quin sigui el moment de la seva trajectòria, quan ja són creadors i creadores consolidats, però també quan estan fent els seus primers passos. Finalment, concedint aquest premi als Cinemes Girona, el Jurat vol reconèixer la tasca social i cultural de tots aquells cinemes que, en un context tan complex com l’actual, lluiten cada dia amb propostes creatives i innovadores per convocar el públic a les sales i crear comunitat.

El jurat

Alba Sotorra. Directora i productora premiada en dues ocasions als Premis Gaudí, la primera per Game Over i, més recentment, per El Retorn: la vida després de l’ISIS

Antonio Chavarrías. Productor amb una llarguíssima trajectòria al capdavant d'Oberon, més recentment premiat als Gaudí per La hija de un ladrón.

Pol López. Actor amb una extensa trajectòria en cinema, televisió i sèries. En l'àmbit cinematogràfic, ha participar en El sustituto d'Óscar Aibar, Historias lamentables de Javier Fesser, El camí més llarg per tornar a casa de Sergi Pérez i Los del Túnel dePepón Montero. Aquest 2022 estrenarà Suro, de Mikel Gurrea.

Diego Dussuel. Director de fotografia i col·laborador habitual a les pel·lícules d’Isaki Lacuesta, com Entre dos aguas, amb la qual es va endur el Premi Gaudí.

Núria Aidelman, en representació de Cinema en Curs, la iniciativa premiada a la 8ª edició del premi.

 

Consulta aquíla galeria de fotos.