Skip to main content

Conveni entre l’ACC i la Federació Catalana de Cineclubs

L’acord té com a objectiu potenciar la difusió i promoció de la cultura cinematogràfica catalana
Barcelona, 30 d’abril de 2010.- Joel Joan, president de l’Acadèmia del Cinema Català, i Josep Costa i Camps, president de la Federació Catalana de Cineclubs, van signar ahir un conveni de col·laboració entre les dues entitats que té com a principal objectiu promocionar el cinema català i donar-li difusió.
L’Acadèmia té com a finalitat esdevenir la veu unitària de la producció cinematogràfica en matèria artística i científica de Catalunya. Tanmateix vol dur a terme una tasca d’investigació i anàlisi del llenguatge cinematogràfic i la seva tècnica.
Per la seva banda, la Federació Catalana de Cineclubs treballa per ajudar als cineclubs catalans i altres entitats sense ànim de lucre a portar a terme els objectius de difusió i estudi del cinema com a vehicle de cultura.
Gràcies a aquest acord les dues entitats col·laboraran per a potenciar els seus objectius comuns. L’Acadèmia donarà difusió a les activitats de cinema català realitzades als cineclubs, mentre que la FCC seguirà estimulant la programació del cinema català i promocionarà la presència de directors o altres membres dels equips en aquestes projeccions.