Skip to main content

L’Acadèmia del Cinema Català i L’Academia Galega do Audiovisual

L’Academia Galega do Audiovisual projecta les obres guanyadores dels Premis Gaudí 2010
Els cinemes Maldà de Barcelona acolliran també la projecció de les pel·lícules guanyadores dels Premis Mestre Mateo 2010
Barcelona, 4 de maig de 2010.- L’Academia Galega do Audiovisual projectarà del 3 al 10 de maig tres pel·lícules guanyadores en els II Premis Gaudí. El cicle tindrà lloc a la Filmoteca Gallega “Centro Galego de Artes da Imaxe” de La Coruña.
Aquesta iniciativa forma part de la col·laboració entre l’Acadèmia del Cinema Català i l’Academia Galega do Audiovisual, que des de principis d’any mantenen les dues acadèmies, amb l’objectiu de potenciar la promoció i difusió del treball dels professionals del sector tant de Galícia com de Catalunya.
El proper 3 de maig el públic gallec podrà veure Tres Dies amb la Família, dirigida per Mar Coll i guardonada amb els premis a la millor pel·lícula en llengua catalana, la millor direcció i la millor protagonista femenina per la interpretació de Nausicaa Bonnin.

23F, El dia més difícil del rei es podrà veure el proper 4 de maig. El film de Sílvia Quer va obtenir el Premi Gaudí 2010 a la millor pel·lícula per a Televisió. Finalment Cher Ami, dirigida per Miquel Pujol i guanyadora del Premi Gaudí a la millor pel·lícula d’animació, es projectarà el 10 de maig.
El públic de Catalunya també podrà gaudir de les millors obres gallegues ja que els cinemes Maldà de Barcelona projectaran les pel·lícules guanyadores dels Premis Mestre Mateo 2009. Celda 211 -vencedora en les categories de llargmetratge, protagonista masculí pel treball de Luís Tosar i muntatge- i ¿Que culpa tiene el tomate?, millor llargmetratge documental, es podran veure el proper 31 de maig a la sessió de les 20h i les 22h respectivament. El dimarts 1 de juny a les 20h es projectarà Conexión, millor pel·lícula per a televisió i a les 22h Mulleres da Raia, guanyadora en la categoria de documental.

Col·laboració entre les dues Acadèmies
L’Academia Galega do Audiovisual és una associació sense ànim de lucre que agrupa als creadors i professionals del sector audiovisual gallec. L’Acadèmia del Cinema Català col·labora des de principis d’aquest any amb la seva homòloga gallega. El passat mes de gener es va projectar a Galícia una selecció de curtmetratges presentats als Premis Gaudí 2010. Tanmateix, el públic català també va poder gaudir durant el mes de març d’un cicle de curts gallecs presentats a la darrera edició dels Premis Mestre Mateo.

Projeccions Galícia

Centro Galego de Artes da Imaxe de La Coruña
Rúa Durán Lorita, 10. La Coruña

Dilluns 3 de maig, 20.30 hores
Tres Dies amb la Família, de Mar Coll

Dimecres 4 de maig, 20:30 hores
23F: El dia més difícil del rei, de Sívia Quer

Dilluns 10 de maig, 20:30 hores
Cher Ami, de Miquel Pujol

Projeccions Catalunya

Cinemes Maldà 
Plaça del Pi, 5. Barcelona

Dilluns 31 de maig
20h Celda 211, de Daniel Monzón
22h ¿Qué culpa tiene el tomate?

Dimarts 1 de juny
20h Conexión
22h Mulleres da raia