Torna al Brain Film Fest, el festival que connecta cinema i cervell
Isabel Coixet rebrà el Premi Especial per "El sostre groc"
Un any més al CCCB acollirà el Brain Film Fest, que impulsa la Fundació Pasqual Maragall amb Minimal Films, la productora de l’acadèmic Albert Solé. El festival internacional de cinema sobre el cervell té l’objectiu d’acostar al públic la complexa realitat del cervell a través de l’audiovisual i la divulgació científica.
La sisena edició se celebrarà del 15 al 19 de març sota el leitmotiv ‘Art, creativitat i cervell’. Durant aquests dies es projectaran 20 curtmetratges i 5 microcurts que opten al XIII Premi Solé Tura. El jurat d’enguany el conformen la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, l’actor Brays Efe, la periodista Elianne Ros, i l’investigador científic José Luís Trejo.
A més, hi haurà diferents taules rodones i conferències, activitats paral·leles i projeccions de diverses pel·lícules. Entre els títols que conformen la programació d’enguany, hi trobem Un año, una noche, d’Isaki Lacuesta, guardonada amb cinc estatuetes als XV Premis Gaudí; La consagración de la primavera, de l’acadèmic Fernando Franco, una pel·lícula sobre l’amistat entre una noia i un noi amb paràlisis cerebral; els documentals Bailar la locura de Marta Espar i Maiol Virgili, que presenta la bogeria a través de la dansal, i Petricor de Victoria Morell, sobre tres dones de tres generacions que s’enfronten a trastorns alimentaris; Lisa, la webserie, produïda per la Universitat de Vic i protagonitzada per l’actriu catalana Emma Cunill, que es posa a la pell d’una noia amb espectre autista l’any que comença a la universitat; i la sessió Submergeix-te en la llengua de signes!, coordinada juntament amb el Festival Inclús, on es podrà veure una acurada selecció de curtmetratges realitzats en llengua de signes.
Per la seva banda, Isabel Coixet rebrà el Premi Especial Brain Film Fest pel seu últim treball, El sostre groc, Millor pel·lícula documental als Premis Gaudí 2023, que també es projectarà durant el festival. Aquest premi va néixer a l’anterior edició amb la finalitat de reconèixer la feina de figures rellevants del sector que, amb la seva feina, contribueixen a la visibilització de temàtiques relacionades amb el cervell.
Una altra activitat destacada serà la projecció del darrer treball de Carlos Saura, Las paredes hablan, on es retrata l’evolució i la relació de l’art amb la paret com a llenç en blanc sobre la qual crear. Aquest passi anirà acompanyat de la taula rodona "Neuroart: la creativitat des de la primera espurna neuronal", moderada per la periodista Elisenda Roca.
Aquest any el festival també viatja a Madrid, en col·laboració amb l’Espacio Fundación Telefònica. El 24 de març es projectarà un altre dels documentals de l’edició, Theater of Thought, de Werner Herzog, i després hi haurà un col·loqui amb Albert Solé, acompanyat de Rafael Yuste i Jordi Camí, ambdós de l’entorn de la investigació i la medicina.
Pots consultar la tota programació aquí