Notable presència catalana a la 26a edició del DocsBarcelona
El festival se celebra del 18 al 28 de maig
Sota l’eslògan de “La vida és un documental”, el Festival DocsBarcelona ha presentat la programació de la 26a edició. Una quarantena de documentals, 26 llargmetratges i 11 curtmetratges, es projectaran entre el 18 i 28 de maig entre el CCCB, al Cinema Aribau, i a la Filmoteca de Catalunya, a més d’estar disponibles a Filmin i a diferents municipis de la demarcació de Barcelona.
A la secció Oficial Panorama trobem els títols més rellevants de l’escena internacional, on destaquen el documental inaugural Smoke Sauna Sisterhood d’Anna Hints; La Singla de l’acadèmica Paloma Zapata; Lyra d’Alison Millar; Who I Am Not de Tünde Skovrán; o Polis Prayers de Hanka Nobis, entre d’altres.
A la secció Oficial Latitud es podran veure els millors documentals de la Península Ibèrica i Amèrica Llatina. Entre ells trobem els catalans Fauna de l’acadèmic Pau Faus i produït pels acadèmics Sergi Cameron i Ventura Durall; Ara la llum cau vertical d’Efthymia Zymvragaki, produït per l’acadèmica Anna M. Bofarull i Angelo Orlando; Els Orrit de Fran Ureña i Marc Solanés; i Aire de Ricardo Íscar.
La presència catalana al DocsBarcelona travessa també l’espai dedicat al talent documental emergent (DOC-U), on trobem Pont de Pedra d’Artur-Pol Camprubí; Les més grans de Núria Ubach, Marta Codesido, Dubi Cano i Ulrika Andersson; L’art de l’antídot d’Aina Palomer, i Vínculo de Lucía Silvestre Grau, així com les projeccions Docs&Teens, dedicades al públic adolescent, on trobem Bailar la locura de Marta Espar i Maiol Virgili.
Durant la celebració del festival també hi haurà la secció Indústria amb diferents conferències, tallers i formacions i activitats de finançament, on destaca la conversa de l’acadèmica Alba Sotorra amb Vitaly Mansky sobre “La realització de documentals en el context d’una guerra”.
Consulta tota la programació aquí.