Skip to main content

“Upon Entry”, al Cicle Gaudí aquest mes de febrer

El debut de Juan Sebastián Vásquez i Alejandro Rojas, guardonat a Millor guió original als XVI Premis Gaudí

Aquest mes de febrer, el Cicle Gaudí porta a les sales Upon Entry, l’òpera prima dels cineastes Juan Sebastián Vásquez i Alejandro Rojas, protagonitzada per l’actriu i acadèmica Bruna Cusí, i l’actor Alberto Ammann,guardonat a Millor guió original a la 16 edició dels Premis Gaudí. 

El Diego, urbanista veneçolà, i l’Elena, ballarina contemporània de Barcelona, quan es muden es muden als Estats Units amb els seus visats aprovats per començar una nova vida. La seva intenció és impulsar les seves carreres professionals i formar una família a “la terra de les oportunitats”. Però en entrar a la zona d’immigració de l’aeroport de Nova york, són conduïts a la sala d’inspecció secundària, on seran sotmesos a un procés d’inspecció desagradable pels agents de duanes i a u interrogatori psicològicament extenuant, en un intent de descobrir si la parella pot tenir alguna cosa a amagar. 

Upon entry està produïda per acadèmica Alba Sotorra, i els acadèmics Sergio Adrià i Carlos Torras, juntament amb Carlos Juárez i Xosé Zapata. El thriller ha estat ben rebut pels festivals, entre els quals destaquen les Tallin Black Nights Film festival d’Estònia i el Kolkata Film Festival de l’Índia. També va estar seleccionat pel D’A Festival de Barcelona i el Festival de Málaga.