IMPACTE! dedica una sessió a la producció documental de joves catalanes a l’estranger
S’analitzaran els casos de Aamelat, jornaleres de la guerra i The Painter’s Room
La 4a edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya, enguany dedicat al Dret a la Pau,se celebra del 9 al 28 d'abril a Barcelona, Lleida, Reus i també online a Filmin.
Palestina i Ucraïna, seran les protagonistes centrals de la programació on també es tractaran la memòria històrica, la violència de gènere i l’empoderament femení, la migració, la xenofòbia i el colonialisme, entre d’altres temes com la pobresa, l’eutanàsia, la privació de llibertat i la defensa mediambiental. Un total de 40 pel·lícules (llargmetratges i curtmetratges) procedents de 24 països, 15 cinefòrums i vàries masterclasses a universitats.
El dissabte 13 d’abril tindrà lloc una sessió especial als Cinemes Girona dedicada a les noves directores catalanes de documental que treballen a l’estranger. La sessió consistirà en la projecció dels documentals d’Aamelat, jornaleres de la guerra d’Eva Parey, i The Painter’s Room, de Maria Colomer, dos casos en els quals les realitzadores han sabut endinsar-se en dos ambients llunyans i a priori gens fàcils: un camp de refugiats al Líban, i un CIEs a Dinamarca. La projecció anirà seguida d’un col·loqui moderat per la periodista Carme Basté qui conversarà amb les directores dels dos films i les seves productores, Montse Pujol l’acadèmica Sandra Forn, sobre com han aconseguit l’accés a aquests indrets tan hiperprotegits i la confiança dels seus protagonistes.
Les altres produccions catalanes que podem trobar a la programació del festival són Un vas d'aigua per a l'Elio, de Pere Joan Ventura produïda per l’acadèmic Paco Poch; i els curtmetratges catalans; Insumisas, de Laura Dauden i Miguel Angel Herrera i You Play My Father, de Guillermo Roqués, Rafa Honrubia, Javier Marín.