Skip to main content

Curtmetratges catalans a la 32a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

El certamen engega del 21 de maig al 7 de juliol

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona arrenca la seva 32a edició  del 21 de maig al 7 de juliol amb una selecció internacional articulada al voltant dels conceptes de cartografia i territori.

La presència catalana es concentra en les sessions de curtmetratges dins la secció Cinema fora de lloc, amb projeccions a l’aire lliure a diverses places barcelonines que exploren la identitat lèsbica i trans. Algunes de les produccions que es podran trobar en aquest espai són Els buits (2023), d’Isa Luengo, Sofia Esteve i Marina Freixa Roca, i produïda per les acadèmiques Carlotta Schiavon, Laura Rubirola Sala i Ian de la Rosa; Cura sana (2023), de Lucía G.Romero, guanyadora de l’Os de Vidre a Millor curtmetratge a la secció dedicada al públic jove a la Berlinale de 2024; o Anhel de llum (2023), de l’acadèmica Alba Cros Pellisé. Totes elles es projectaran el diumenge 26 de maig a les 21.45 h a la Plaça Salvador Seguí.

Durants aquests dies també tindran lloc altres activitats, com Persistències fílmiques, que posa en diàleg films contemporanis i clàssics dirigits per dones; La Retrospectiva, dedicada a Sara Gómez, una de les primeres directores en el context de la Cuba revolucionària; i diverses sessions especials al Centre d’Arts de Santa Mònica i al Zumzeig Cinecooperativa, i familiars a la Filmoteca de Catalunya

La programació de la Mostra continuarà entre els mesos de setembre i desembre de 2024 a diverses sales de projecció de la ciutat. 

Podeu consultar la programació aquí.