Skip to main content

L’Acadèmia a la 2a edició del +Rain Film Fest

De l’11 al 14 de juny al campus de Poblenou de la UPF i la Fira de Montjuïc

L’Acadèmia del Cinema Català assistirà a la 2a edició del +Rain Film Fest, el primer festival europeu de cinema creat a partir d’IA, coorganitzat per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el Sónar. Se celebrarà entre l’11 i el 14 de juny al campus de Poblenou de la UPF i a la Fira de Montjuïc en el marc del Sonar+, oferint diversos espais de reflexió i diàleg al voltant dels reptes i oportunitats que planteja la IA en la creació de continguts audiovisuals i artístics, i temàtiques com la societat de control, la crítica als populismes o la violència de l’ésser humà.

En aquesta nova edició, competiran en la secció oficial 10 curtmetratges generats amb IA, les projeccions dels quals aniran acompanyades de debats i presentacions a càrrec del col·lectiu creador. Així mateix, a més dels visionats, el festival organitza diverses activitats amb responsables de META, Netflix, i start ups com Krea, Stability AI o Hugging Face. En la programació destaquen el +RAINSIGHT, espai que tractarà qüestions vinculades a les capacitats narratives de la IA, i les seves implicacions ètiques, socials, culturals, ecològiques, polítiques i econòmiques; o el +RAINNOVA, on es presentaran diversos projectes i desenvolupaments en procés de creació, i que servirà com a text experimental de solucions tecnològiques d’IA generativa aplicades a la ideació, la producció i l’edició audiovisual. 

En els últims dies de la jornada, entre el 13 i el 14 de juny, l’Acadèmia assistirà al FAIR, un espai de debat i intercanvi que se celebrarà en el Sónar+D, on s’abordaran els reptes, oportunitats i vectors de transformació que planteja la IA generativa en el sector audiovisual. Hi participaran cineastes que fan ús de la intel·ligència artificial en els seus processos creatius, equips d’investigació en l’àmbit de la creació amb aquesta tecnologia, personal desenvolupador de software IA pel sector audiovisual, juristes que treballen els drets d’autoria, especialistes en ètica i tecnologies emergents, i professionals de l’àmbit de la producció, així com empreses de la indústria audiovisual. D’altra banda, el 14 de juny l’Acadèmia estarà present a l'AI & Blockchain Creatives Summit, una trobada d’inspiració i reflexió al voltant de les indústries culturals i creatives amb tecnologies emergents, amb la presentació d’start ups, spin offs i projectes de recerca aplicada i artístics. 

Així mateix, un any més, el +Rain Film Fest tornarà a celebrar el LIVE, un esdeveniment musical i audiovisual performatiu amb sessions en directe i instal·lacions artístiques. 

Podeu consultar tota la seva programació aquí.