Skip to main content

Presència catalana i homenatge a Ventura Pons a la 29a Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona

El festival tindrà lloc del 6 al 16 de juny a l’Institut Francès 

Arriba la 29a edició de FIRE!! Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, festival pioner a l’estat espanyol organitzat per Casal Lambda, que tindrà lloc del 6 al 16 de juny a l’Institut Francès. Enguany, sota el lema Sembrar historias, cosechar memorias, la programació compta amb un total de 40 llargmetratges, curts i documentals que aborden la diversitat del col·lectiu LGTBIQ+, explorant les realitats gais, lèsbiques, trans, entre moltes altres identitats. 

La secció oficial del FIRE!! compta amb presència catalana a la categoria de curtmetratges amb peces com Beicon, del director José Montero; Nocturnas, de Pau Canivell; i Traca, de Marc Camardons. Totes les sessions aniran acompanyades de la presència dels seus respectius directors. 

Així mateix, se celebrarà un homenatge a Ventura Pons, cineasta fonamental en el nostre país i Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2015, on es podrà visionar el seu treball Ocaña, retrat intermitent (1978), un documental intimista sobre José Pérez Ocaña, pintor i artista polifacètic andalús, que va convertir-se en una icona de la lluita pels drets LGTBIQ+ i en una figura emblemàtica de la vida a la Rambla i la plaça Reial de Barcelona de finals dels setanta. A la projecció assistirà Miquel Rey, productor de Pons. 

Podeu consultar tota la programació aquí.