Skip to main content

Dones Visuals presenta la primera guia de bones pràctiques per a un audiovisual divers i inclusiu a Catalunya

La presentació es va emmarcar en la inauguració de la 4a edició d’Acció Dones Visuals-Dies d’Indústria, que finalitzarà el 20 de juny

 L’associació Dones Visuals va presentar el passat 18 de juny la primera guia de bones pràctiques per un audiovisual divers i inclusiu a Catalunya, titulada Transformem l’audiovisual. Bones pràctiques per un audiovisual divers, igualitari i inclusiu davant i darrere de la pantalla. Es tracta d’un document que es consolida com una eina d’acompanyament i d’informació que incentiva pràctiques laborals inclusives i lliures de discriminacions en qualsevol etapa del projecte audiovisual i departament de treball, així com la generació de narratives no discriminatòries o perpetuadores d'estereotips amb relació al gènere, orientació sexual, raça, diversitat funcional o classes social, entre d'altres.

La presentació de la guia va tenir lloc en el marc de la 4a edició d’Acció Dones Visuals-Dies d’Indústria, jornades de reflexió al voltant de l’audiovisual que se celebraran fins al 20 de juny.

El text, segons Dones Visuals, sorgeix de la falta d’accessibilitat al sector audiovisual que “certs col·lectius històricament infrarepresentats puguin formar part d’aquesta indústria i explicar les seves pròpies històries”. Així mateix, aquesta falta d’igualtat d’oportunitats “també es tradueix en una manca de referents al cinema o a la televisió que defugin estereotips perjudicials”.

La introducció a la guia va ser a càrrec de Sofia Esteve i Fatima Kamado, autores del document juntament amb l’acadèmica Salima Jirari. Així mateix, l’acte també va comptar amb les intervencions de Natàlia Garriga, consellera de Cultura, i Montse Pineda, secretària general d’Igualtat i Feminismes.

Podeu descarregar-vos la guia completa aquí.