Skip to main content

Festival de cinema de Sitges. Nova Autoria: Guanyadors

El lliurament oficial dels guardons tindrà lloc el dissabte 16 d’octubre, en el marc de la cerimònia de cloenda de la 43a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya - Sitges 2010.

Per desè any consecutiu, la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), la Fundació Autor i l’Institut Buñuel, juntament amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, han convocat els Premis SGAE Nova Autoria, que van néixer amb la voluntat de promoure i ajudar a difondre les noves produccions audiovisuals elaborades pels alumnes de les escoles de cinema de Catalunya. Aquests premis, concebuts com una finestra oberta a descobrir el talent dels creadors audiovisuals del futur, compten amb la col·laboració i la complicitat de les principals escoles cinematogràfiques catalanes.

Els Premis SGAE Nova Autoria d’enguany han estat atorgats als alumnes del l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), del Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC), i de l’Escola d’Animació de Catalunya-9 Zeros. El lliurament oficial dels premis tindrà lloc el dissabte 16 d’octubre a les 19.30 hores, a l’Auditori de l’Hotel Melià Sitges, en el marc de la cerimònia de cloenda del Festival Internacional de Cinema de Catalunya.

El jurat dels Premis SGAE Nova Autoria 2010, integrat per Albert Solé, director i guionista; Maria Ripoll, directora i guionista, i Xavier Capellas, compositor, van decidir atorgar:

- El Premi SGAE Nova Autoria 2010 a la millor direcció-realització a La edad del sol, presentat per l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), del qual és autora Sílvia Subirós.

- El Premi SGAE Nova Autoria 2010 al millor guió a La lona, presentat pel Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC), del qual és autor Jaime Serrano.

- El Premi SGAE Nova Autoria 2010 a la millor música original a The smiley, presentat per l’Escola d’Animació de Catalunya-9 Zeros, de la qual és autor Gonçal Perales Roy.

A través d’aquests premis, la SGAE, la Fundació Autor, l’Institut Buñuel i el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ofereixen la possibilitat als autors emergents d’exhibir els seus treballs i donar-los a conèixer al gran públic en el marc d’un esdeveniment de projecció internacional.