Skip to main content

“I·lusió i Moviment: els orígenes del cinematògraf” a Tarragona

El proper divendres 15 d'octubre, s'inaugura a la Sala d'Exposicions de la Fundació Caixa Tarragona, la nova exposició de la Col.lecció Josep M. Queraltó: Ilusió i moviment: Els orígens del cinematògraf. Es tracta d'un acostament al suggeridor i de vegades oblidat món d'artefactes i artificis, previs al cinematògraf, com ombres xineses europees, joguines òptiques, llanternes màgiques, zootrops, praxinoscopis, kinores, diorames, tires còmiques, etc.. És un poètic passeig a través d'aquestes autèntiques joies de la Col.lecció Josep M. Queraltó, per alguns moments exemplars de la història d'artefactes i espectacles de la sorpresa i l'engany que van portar a l'aparició del gran invent dels germans Lumière: el Cinematògraf i amb aquest el Setè Art, un dels grans mitjans d'entreteniment i d’ informació dels dos últims segles.

Els visitants també tindran ocasió de veure filmacions de màquines en moviment, una pantalla amb tecnologia actual que permet a l'espectador visualitzar imatges de principis del segle XX en tres dimensions sense la necessitat d'ulleres estereoscópiques (gràcies a Apuntolapospo) i una selecció de projeccions també de principis de segle passat, totes elles realitzades amb el cinematògraf.

En plena era digital, marcada per les constants innovacions tecnològiques, aquest recorregut pels orígens del cinema és imprescindible per entendre el present d'aquesta gran indústria i avançar en el seu futur.

L'exposició romandrà oberta al públic fins al 16 gener 2011