Skip to main content

José Luis Borau Patró d'honor

El cineasta i membre de la Real Academia Española, José Luis Borau ha estat distingit com a Patró d'Honor de la Fundación Aula de Cine Colección Josep M.

Queraltó en qualitat de president de la Fundación Borau. Amb aquest motiu, es va celebrar un acte el passat 8 de juliol a la seu de la Fundació Borau en què Josep M. Queraltó li va lliurar un diploma que l'acredita com a tal i que suposa
l'agermanament d'ambdues fundacions. Tot i que té com a principal premissa defensar la tècnica cinematogràfica, el fundador de Suministros Kelonik, col.leccionista i restaurador de material cinematogràfic de Vallbona de les Monges (Lleida), ha volgut que el primer patró d'honor de l'entitat que presideix sigui José Luis Borau, per la seva destacada trajectòria professional així com per la seva qualitat humana.


Aquest nomenament forma part d'una estreta col.laboració entre ambdues entitats que tenen objectius comuns, entre ells, la defensa del Setè Art, en un cas centrat en la vessant artística i en l'altre en la tecnològica. En l'exposició que va fer Josep M. Queraltó a la Universitat de Màlaga l'abril de 2010, José Luis Borau va donar a la Col.lecció els pòsters de quatre pel lícules: “Furtivos” (1975), “Hay que matar a B” (1974), “Camada negra” (1977) en què va participar com a co-guionista i “Tata mía” (1986). La filmografia de José Luis Borau, president de l'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España de 1994 a 1999, inclou a més els títols: “En el río” (1960) “Brandy” (1963), “Crimen de doble filo” (1965), “La Sabina” (1979), “Río abajo” (1984), “Niño nadie” (1997) y “Leo” (2000). El febrer de 2008 Borau va ser nomenat acadèmic de la Real Academia Española, cobrint la vacant de Fernando Fernán Gómez a la butaca B.
La Fundación Aula de Cine Colección Josep M. Queraltó es va crear amb l'objectiu de promoure la part tècnica del cinema i especialment per a la posada en marxa d'un espai museístic interactiu, educatiu per a tots els públics que mostri la història de la cinematografia i que serveixi d'inspiració a les noves generacions.


La Col.lecció Josep M. Queraltó està formada per més de 15.000 peces reunides durant 35 anys per Josep M. Queraltó. Està considerada com una de les col.leccions privades de cinema més importants d'Europa.
L'agermanament de les dues fundacions és un exemple a seguir de com aglutinar esforços en el sector cinematogràfic perquè segueixi desenvolupant-se i creixent en el futur i que serveixi d'inspiració per a tots els que estimen aquesta professió que a més de ser un art és una innovació tecnològica.