Skip to main content

Eddie Saeta competeix amb dues pel·lícules al Festival de Venècia

‘Girimunho (Remolí)’ i ‘Hollywood Talkies’ La productora barcelonina de Lluís Miñarro, Eddie Saeta, serà l'única productora espanyola que porti dues pel·lícules a competició en el Festival de Venècia, dins la secció Orizzonti, jurat de la qual serà presidit enguany pel cineasta xinès Jia Zhangke.

Es tracta de ‘Girimunho (Remolí)’ d’Helvécio Marins i Clarissa Campolina, i ‘Hollywood Talkies’ d'Óscar Pérez i Mia de Ribot; les quals es presentaran el proper 5 i 6 de setembre, respectivament, al certamen italià. La secció Orizzonti va estar creada al 2004 i està dedicada als nous corrents cinematogràfics sense distinció de gènere o durada, dividint el palmarès en quatre premis: Premi al Millor Llargmetratge, el Premi Especial del Jurat, el Premi al Millor Curtmetratge i el Premi al Millor Migmetratge, contemplant així al complet el ventall de formats al cinema mundial. D'aquesta manera, la companyia de Lluís Miñarro, també responsable dels últims títols de directors consagrats internacionalment com Apichatpong Weerasethakul, Manoel d'Oliveira o Jose Luis Guerin, segueix fidel a una línia de producció compromesa amb els talents emergents del cinema d'autor. Eddie Saeta torna a apostar pels nous realitzadors en la 68ª edició del Festival Internacional de Cinema de Venècia. I en aquesta ocasió, ho farà per partida doble amb dos treballs que concorreran a la ciutat dels canals al costat de realitzadors de la talla de Jonathan Demme, Edgardo Cozarinsky, Daniel Schmidt, Teresa Villaverde o James Franco.

«Girimunho (Remolí)», coproducció Brasil – Espanya – Alemanya, explica la història de Bastu, una dona de 81 anys que viu en un poble de l'interior del Brasil, i que després de la mort del seu marit tracta de trobar la seva nova vida. Partint d'una ciutat real i la seva gent, la pel·lícula explora el seu univers ric i imaginari, poètic i màgic per a parlar sobre les relacions humanes, que apunta a la coexistència entre les tradicions i la vida contemporània, la realitat i el somni, la vida i la mort, dissolent així els límits entre aquests conceptes.
www.eddiesaeta.com/girimunho

HORARIS DE PROJECCIÓ (PASSI OFICIAL)
Dilluns 5 de setembre de 2011. SALA PERLA -16:30h
Dimarts 6 de setembre de 2011. SALA PERLA - 18:45h
Dimecres 7 de setembre de 2011. Cinema Giorgione A – 19:00h

«Hollywood Talkies», una iniciativa del Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra, en producció associada amb Televisió de Catalunya i amb la participació de Canal +, tracta sobre la història d'un grup de joves actors espanyols que a principis dels anys 30 van marxar cap als Estats Units per tal de convertir-se en estrelles. Eren els inicis del cinema sonor i els estudis de Hollywood començaven a produir versions en espanyol de les seves pròpies pel·lícules... El film encarna el drama de l'home modern. Un home que ha perdut la seva unicitat i camina en solitud cap a enlloc. Els joves actors són invocats a través de l'espai i del relat anònim de les seves vivències més personals. En la naturalesa viva del paisatge, trobem encara el rastre i la seva absència. Un viatge a través de llocs comuns on l'última aura es refugia abans d'esvair-se. Una pel·lícula que s'endinsa en la Història a través dels seus fantasmes.
http://www.hollywoodtalkies.tumblr.com

HORARIS DE PROJECCIÓ (PASSI OFICIAL)
Dimarts 6 de setembre de 2011. SALA PERLA - 11:00h
Dimecres 7 de setembre de 2011. SALA PASINETTI - 13.00h