Skip to main content

Una finestra a la descoberta del talent dels creadors audiovisuals del futur

El 8 d’octubre es donen a conèixer els guanyadors dels Premis Nova Autoria 2011.

Formen part de la secció Noves Visions, un espai dedicat a les propostes més innovadores i transgressores del panorama cinematogràfic i prolongació de la secció Oficial Fantàstic, en el marc de la 44a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya - Sitges 2011.

Van néixer amb la voluntat de promoure i ajudar a difondre les noves produccions audiovisuals creades pels alumnes de les escoles de cinema de Catalunya.

L’Institut Buñuel de la Fundació Autor, present a la gala inaugural: la pel·lícula “Eva” és una co-producció d’aquest institut i l’escola ESCAC

Per onzè any consecutiu, l’Institut Buñuel de la Fundació Autor, juntament amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, convoquen els Premis Nova Autoria, en les categories de millor direcció-realització, millor música original i millor guió, que se celebraran aquest proper dissabte 8 d’octubre.

Els Premis Nova Autoria van néixer amb la voluntat de promoure i ajudar a difondre les noves produccions audiovisuals creades pels alumnes de les escoles de cinema de Catalunya. Es configuren, doncs, com una finestra a la descoberta del talent dels creadors audiovisuals del futur que compta amb la col•laboració i la complicitat de les principals escoles cinematogràfiques catalanes. D’aquesta manera, la Societat d’Autors, la Fundació Autor, l’Institut Buñuel i el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ofereixen la possibilitat als autors emergents d’exhibir els seus treballs i de donar-los a conèixer al gran públic en el marc d’un esdeveniment de projecció internacional.

Aquest dissabte, serà el Cinema Prado (C/Francesc Gumà, 8) l’espai que acollirà la projecció dels treballs seleccionats en els Premis Nova Autoria, en una sessió programada de les 15.15 a les 17:45 hores, que inclourà la difusió de curtmetratges de ficció i de gènere documental (de 15.15 a 17.45 h). Tot seguit, a les 18.00 hores, al Racó de Sitges (C/Francesc Gumà, 6-14), se celebrarà la ja tradicional festa-recepció amb els participants dels Premis Nova Autoria 2011, en el marc de la qual es farà la lectura del veredicte del jurat i, per tant, es descobrirà el nom dels guardonats en les categories de millor direcció-realització, millor música original i millor guió.

A la trobada es comptarà amb la presència de professors i alumnes de les diverses escoles de cinema de Catalunya, així com d’Àngel Sala, director del Festival; Ramon Muntaner, director de la Societat d’Autors i Editors a la Zona Mediterrània; i els membres del jurat Nova Autoria d’enguany: Arnau Bataller, compositor; Sílvia Munt, directora, realitzadora, guionista i actriu i Maria Ripoll, directora, realitzadora i guionista.

El lliurament oficial dels Premis Nova Autoria se celebrarà el dissabte 15 d’octubre a l’Auditori de l’Hotel Meliá Gran Sitges, durant la cerimònia de cloenda del Festival. Aquest certamen és el primer festival de cinema fantàstic del món i la manifestació cultural amb més ressò mediàtic de Catalunya. Amb una sòlida trajectòria de 44 anys, el Festival de Sitges ofereix al cinema fantàstic d’arreu del món un marc estimulant de trobada, exhibició, presentació i projecció. Nascut el 1968 com a I Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror, el Festival s’ha convertit en una cita ineludible per als cinèfils i per a tots els espectadors que volen veure les últimes tendències i les noves tecnologies aplicades al cinema i a la producció audiovisual.


L’Institut Buñuel de la Fundació Autor, present a la gala inaugural

L’Institut Buñuel de la Fundació Autor també serà present a la gala inaugural de la 44ª edició del Festival Internacional de Cinema de Catalunya. Sitges 2011 atès que s’hi projectarà la pel•lícula Eva, una producció de l’ESCAC i l’Institut Buñuel.

Eva és el primer llargmetratge del barceloní Kike Maíllo, i té Daniel Brühl, Lluís Homar, Marta Etura i Alberto Ammann com a protagonistes. El film se situa a l’any 2041 i explica la història de l’Àlex, un brillant i irreverent dissenyador de màquines, que torna al poble on va créixer amb l’única companyia d’un gat de llauna. L’objectiu: enllestir un projecte inacabat per a la creació d’un nen robot; l’obstacle: el retrobament dolorós amb Lana, el seu antic amor, ara casada amb el seu germà David. Eva, l’entremaliada filla de David i Lana, captivarà l’Àlex, que la prendrà com a model per al seu arriscat projecte. Kike Maíllo s’endinsa en un futur que combina l’estètica vintage amb elegants efectes visuals i amb un impressionant paisatge nevat.

El Festival Internacional de Cinema de Catalunya. Sitges 2011 aposta, un cop més, pel cinema de gènere produït a Catalunya amb projecció internacional, i per un jove autor, Kike Maíllo (Barcelona, 1975), que forma part de la primera promoció de l’ESCAC, prestigiosa escola de cinema catalana, on s’especialitzà en direcció. Ha rebut diversos premis pel seu treball en publicitat i en el camp del videoclip.

 

Departament de Comunicació del Grup SGAE