Skip to main content

Veredicte Premi Nova Autoria 2011

Per onzè any consecutiu, l’Institut Buñuel de la Fundació Autor, juntament amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, han convocat els Premis Nova Autoria, que van néixer amb la voluntat de promoure i ajudar a difondre les noves produccions audiovisuals elaborades pels alumnes de les escoles de cinema de Catalunya. Aquests premis, concebuts com una finestra oberta a descobrir el talent dels creadors audiovisuals del futur, compten amb la col·laboració i la complicitat de les principals escoles cinematogràfiques catalanes.

Els Premis Nova Autoria d’enguany han estat atorgats als alumnes de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Oberta de Catalunya i l’escola de cinema Bande à Part. El lliurament oficial dels premis tindrà lloc el dissabte 15 d’octubre a les 19.30 hores, a l’Auditori de l’Hotel Melià Sitges, en el marc de la cerimònia de cloenda del Festival Internacional de Cinema de Catalunya.

El jurat dels Premis Nova Autoria 2011, integrat per Arnau Bataller, compositor; Sílvia Munt, directora, realitzadora, guionista i actriu, i Maria Ripoll, directora, realitzadora i guionista, va decidir atorgar:

•    El Premi Nova Autoria 2011 a la millor direcció-realització a La gota, presentat per la Universitat Ramon Llull-Blanquerna, treball del qual són autors Daniel Piera i Beatriz Escolar.

•    El Premi Nova Autoria 2011 al millor guió ex aequo a Camille, presentat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), del qual és autora Carme Puche, i a Exercici, presentat per l’escola de cinema Bande à Part, del qual és autor Raúl Pérez.

•    El Premi Nova Autoria 2011 a la millor música original a Chroma, presentat per la Universitat Pompeu Fabra, de la qual és autor Juan Andrés González.

•    Així mateix, el jurat va decidir atorgar una MENCIÓ ESPECIAL per l’interès del treball documental a Me llamo Peng, presentat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), del qual són autors Jahel Guerra i Victoria Molina de Carranza.

•    També va decidir atorgar una segona MENCIÓ ESPECIAL per l’interès del treball d’animació a Desde el averno, presentat per l’Escola d’Animació de Catalunya • 9 Zeros, del qual són autors Raúl García, Núria Argemí, Mariona Consuegra, Saúl Darú, Maria Moreira, Clara Vallvé i Bernat Vilaseca.

A través d’aquests premis, la Societat d’Autors i Editors, la Fundació Autor, l’Institut Buñuel i el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ofereixen la possibilitat als autors emergents d’exhibir els seus treballs i de donar-los a conèixer al gran públic en el marc d’un esdeveniment de projecció internacional.

 

Departament de Comunicació del Grup SGAE a Catalunya