Skip to main content

Onze curtmetratges competiran a la Mostra de Cinema Llatinoamericà

Ens complau anunciar-vos les onze obres que competiran aquest any a la Secció Oficial de Curtmetratges de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que es celebrarà a Lleida del 23 al 30 del proper mes de març. 

Els onze curtmetratges que participaran són: 

A fábrica (Brasil, 2011) Direcció: Aly Muritiba. Intèrprets: Andrew Knoll, Eloina Duvoisin.
Immersió als centres penitenciaris brasilers, el tercer curtmetratge del multi premiat cineasta Aly Muritibia narra la història d'un presidiari que convenç a la seva mare perquè arrisqui la seva pròpia seguretat portant-li un telèfon mòbil a la presó.

Dirty Friday (Espanya, 2011) Direcció: Adrián Miguel Delgado, Tenesor Cruz Niesvaara. Òpera prima dels seus directors, aquest original curtmetratge d'animació presenta a un home que, maniàtic de l'ordre, castiga de manera desmesurada al seu gat. Però començarà a perdre l'enteniment quan s'obsessioni especulant sobre els possibles plans de venjança de la seva mascota.

Esperándola (Hondures, 2011) Direcció: James Joint. Intèrprets: Rafael Perdomo, Pablo Guillén, Federico Valdéz.
Emotiva reivindicació del paper de la dona a la societat, la primera incursió del reconegut actor hondureny James Joint darrera les càmeres retrata un dia de la vida d'un nen enllustrador de sabates, i com aquesta es connecta amb la d'un economista internacional i una prostituta.

Flejos y reflejos (Espanya, 2011) Direcció: Roberto López. Intèrprets: Eduard Buch, Carme Boixadera.
Autor i director de 13 curtmetratges i un documental, el cineasta barceloní Roberto López sorprèn amb aquesta original obra que juga amb la quotidianitat per explicar-nos la vida d'aquells que viuen darrera el mirall: els reflexes. Un noi perd el seu per estar massa supeditat a ell.

Hemisferio (Espanya, 2010) Direcció: Luis María Ferrandez, Alejandra Áboli. Intèrprets: Hugo Silva, Blanca Suárez, Fernando Guillén Cuervo.
Entre la fantasia poètica i el realisme més cru, aquest drama de tall social narra l'arribada d'una pastera d'immigrants a una cala espanyola davant la mirada atònita d'una parella que acaba de passar una nit romàntica a la platja.

Juan y la Borrega (Mèxic, 2011) Direcció: J. Xavier Velasco. Intèrprets: Manuel Domínguez, Carlos Aragón, Edgar Vivar.
Reflexió crítica sobre la violència al Mèxic actual a través de la història d'un home que treballa a una tenda d'uniformes. La seva vida, monòtona, gris i mancada d'aspiracions, donarà un gir quan la sobtada visita a la botiga d'un sicari el forci a prendre una decisió.

L (Brasil, 2011) Direcció: Thais Fujinaga. Intèrprets: Sofía Ferreira, Luis Mai King, Henrique Schafer.
Segon curtmetratge de la seva directora, utilitza la força visual per a construir un retrat sobre la joventut a través de la història de Teté, que decideix canviar el seu aspecte quan coneix a un elegant nen d'ascendència xinesa.

Los crímenes (Argentina, 2011) Direcció: Santiago Esteves. Intèrprets: Edgardo Livov , Esteban Lamothe, Agustina Liendo, Oscar Bejarano, Alejandro Lingenti.
Thriller policíac carregat d'intriga i enginy que narra un antic cas protagonitzat per un empresari insomne, una jove viuda i un cavall oblidat dins un estable; amb la ciutat com a escenari d'una trampa.

Los teleféricos (Argentina, 2011) Direcció: Federico Actis. Intèrprets: Juan Nemirovsky, Mirko Buchín, Claudia Cantero, Miguel Franchi.
Una mirada poètica a l'anhel d'un jove per ajudar al seu avi durant la darrera etapa de la seva vida, alhora que cerca una connexió amb ell. El marc de la història ens situa a una gran ciutat amb enormes edificis col•lapsats per petits habitatges.

Luminaris (Argentina, 2011) Direcció: Juan Pablo Zaramella. Intèrprets: Gustavo Cornillón, María Alché, Luis Rial.
El reputat animador Juan Pablo Zaramella construeix una nova obra animada a través de la història d'un home comú que viu en un món controlat per la llum. Però, tot i estar atrapat en la rutina de la fàbrica on treballa, té un pla que podria canviar el rumb de les coses.

They say (Dicen) (Espanya, 2011) Direcció: Alauda Ruiz de Azúa. Intèrprets: Brandon Carlino, Kayla Brown, Kensey Olsen, Carlton Burns.
Commovedora i arriscada història que narra l'assetjament escolar patit per dos amics inesperables i units pel dolor que els provoquen les mofes dels seus companys. El més inquietant de la trama és que utilitza com a fil conductor la veu dels mateixos assetjadors.

Els jurats de la secció oficial de curtmetratges de la XVIII Mostra estaran formats per:
Tito Banqué (President), actual subdirector del programa Divendres de TV3, ha sigut realitzador per a 8tv i TVE i operador d'imatge als Serveix Informatius de TV3; Amaia Rodrigo, reportera i presentadora de Lleida Televisió; Ramón Piqué, creatiu sènior de l'agència Villar-Rosàs; Carjoa Solís, realitzadora al Canal Català La Manyana TV i Enric Blasi, membre de la companyia teatral La Baldufa.