Josep Ma Forn, l'aventura del cinema
Josep Maria Forn, l’aventura del cinema: escrit per Àngel Comas, amb pròleg de Román Gubern. Biografia crítica de la trajectòria professional del productor, guionista i director català, des dels seus inicis a Emisora Films fins l’actualitat. (Edicions Cossetània)
Divendres 11 de maig es presenta el llibre Josep Ma Fon, l'aventura del cinema a Lloret de Mar a les 19 hores a la Casa de Cultura amb la presència de l’autor Sr. Àngel Comas, en Josep Maria Forn i el Molt Honorable Sr. Jordi Pujol.
Si voleu asssitir a aquest acte, i donat que l’aforament és limitat poseu-vos en contacte amb la Mònica Danes (tel. 972361778
El proper 30 de maig a les 18.30h al Reial Cercle Artistic (Carrer Arcs, 5) es farà la presentació oficial a Barcelona amb presència de l'autor Àngel Comas, en Josep Ma Forn, en Roman Gubern -catedràtic en Comunicació Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en Josep Maria Caparrós -Catedràtic d'història contemporánia i Cinema de la UB- així com representants de l'entitats que han col·laborat en l'edicío el llibre (Academia del Cinema, Ajuntament de Lloret de Mar, EGEDA, Films de l’Orient, Filmotech, PAC, Rescat Films i SGAE).
Àngel Comas
"La gràcia és que va saber adaptar-se a totes les èpoques. Durant el franquisme feia uns treballs concrets i en la democràcia uns altres diferents".
A través de 400 pàgines i 200 fotografies, Comas analitza la trajectòria del director i productor de cinema català, nascut a Barcelona el 1928. El llibre aprofundeix especialment en l'etapa creativa de l'època franquista i com Forn va lluitar contra la censura. Uns moments que van donar fruit a una de les obres més cèlebres del productor cinematogràfic, 'La piel quemada' (1966), on aborda el problema de la immigració a Catalunya.
Com a biografia ofereix una visió personal d’una època, d’uns fets i d’uns personatges, però la transcedència de les feines lligades al fet cultural fa que aquest discurs esdevingui un marc de referència excepcional. Pot aportar claus per interpretar fets actuals i en qualsevol cas ens ofereix una reflexió sobre la nostra cultura i la societat a la que pertanyem. No existeixen gaires obres que s’ocupin del cinema català, vist amb una perspectiva històrica, i encara menys preocupats per oferir una visió de coherència com la que si ha demostrar en Josep Maria Forn.