Skip to main content

'Calladita', una sàtira de l’alta burgesia

L’acadèmic Miguel Faus estrena el divendres 17 de maig el seu debut en el llargmetratge

El cineasta i acadèmic Miguel Faus debuta en la direcció de llargmetratges amb la seva òpera prima Calladita, que s’estrena a sales divendres 17 de maig. El film, que es presenta com una sàtira sobre l’alta burgesia catalana i la diferència de classes, va tenir la seva première mundial en el Festival de Málaga.

L'Ana acaba d'arribar de Colòmbia i és empleada domèstica en una luxosa mansió on estiueja una adinerada família de marxants d'art. La jove treballa de sol a sol, sense contracte, sota la promesa d'aconseguir condicions més dignes quan acabi l'estiu, sempre que sigui discreta i estigui calladeta. Però, a través de la Gisela, l'empleada de la casa veïna, l'Ana descobrirà que les coses no funcionen exactament com li han explicat, i aprendrà a divertir-se una mica més durant el seu estiu a la Costa Brava.  

La nova proposta de Faus ha passat per diversos festivals nacionals i internacionals al llarg d’aquest 2024, com el Seattle International Film Festival, el BCN Film Fest, el Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente, el Sofia International Film Festival, i el Tallinn Black Nights Film Festival. L’obra va sorgir del seu curtmetratge homònim i es tracta de la primera pel·lícula finançada amb NFT (non-fungible tokens) com a alternativa al sistema del crowdfunding.