Skip to main content

Ibai Abad converteix en western ‘l’Escanyapobres’ de Narcís Oller

El film, protagonitzat per Àlex Brendemühl i Mireia Vilapuig, arribarà el 28 de juny a la secció Premières del Festival Internacional de Cinema Jove de València

El pròxim 28 de juny arriba Escanyapobres, dirigida pel cineasta Ibai Abad, a la secció Premieres del Festival Internacional de Cine Jove de València, després d'haver-se estrenat al New York City Independent Film Festival. Es tracta d'un western basat en la novel·la homònima de l’escriptor català Narcís Oller, i que compta amb la producció dels acadèmics Sergio Grobas, Marc Roba i Jan Matheu. El film, protagonitzat per Àlex Brendemühl, gaudinat amb el Premi a millor actor secundari per Creatura, i Mireia Vilapuig, va guanyar el premi a Millor llargmetratge a la passada edició del FIC-CAT. Així mateix, està previst que arribi a les sales de cinema a la tardor. 

La pel·lícula transcorre a finals del segle XIX, quan la revolució industrial i el capitalisme pertorben la tranquil·litat de la Catalunya rural amb l'arribada del primer tren. L’Oleguer, amb l'onada de progrés, s'instal·la al poble de Pratbell per obrir un negoci, però el seu comportament fosc i avar de seguida posa tot el poble en contra. No és l'afany de guanyar diners el que espanta els seus habitants, sinó l'estranya relació que té amb les monedes. En té cura, els parla i dorm amb elles. El coneixen com l'Escanyapobres. La Cileta, una pagesa jove i curiosa, es nega a creure totes les llegendes sobre Oleguer, i s'endinsa en la foscor del seu negoci, deixant-se seduir de mica en mica per la lluentor dels diners.