Skip to main content

Estrena mundial d'un curtmetratge catalano-quebequès

El festival Regard sur le court métrage au Saguenay del Québec acull aquest divendres 16 de març la première mundial d’Anata o korosu (Et mataré / Te tuer), el curtmetratge que els quebequesos Jean E. Marc Roy i Philip David Gagné van rodar a Catalunya aprofitant la seva participació a la passada edició del FILMETS Badalona Film Festival. Aquest projecte és una de les primeres col·laboracions catalano-quebequeses en matèria de producció cinematogràfica.

Una gestació immediata
Més enllà de la notable particularitat de tractar-se d’un curtmetratge d’implicacions quebequeses i catalanes, Anata o korosu també és un projecte insòlit pel que fa al seu procés de gestació i creació. Els seus responsables, els quebequesos Jean E. Marc Roy i Philip David Gagné, van enregistrar el curtmetratge durant el transcurs de la darrera edició del FILMETS, en el qual, precisament, el Québec fou la filmografia convidada. De fet, Roy i Gagné van decidir posar en marxa la idea del curtmetratge després de conèixer, en el mateix recinte del festival, l’actriu japonesa Eriko Takeda (intèrpret que apareixia al costat de Gérard Depardieu en el curtmetratge Grenouille d’hiver) i el doblador de veu català Ramon Canals, els quals es van convertir de la nit al dia en els protagonistes d’Anata o korosu.

Produït pel director del festival FILMETS, Agustí Argelich, Anata o korosu és un curtmetratge rodat a Badalona que en els 5 minuts i 53 segons de metratge narra l’enigmàtica història entre un home català que està a l’atur i una hostessa de vol japonesa.
“Va ser una experiència molt agradable, em va agradar molt la forma ràpida de treballar d’en Jean E. Marc i en Philip David” destaca Ramon Canals qui, amb la seva veu en off és un dels pilars d’aquesta coproducció rodada en català i en japonès i, de la qual, se n’han preparat dues versions, una amb subtítols en francès i una altra amb subtítols en anglès.


Amb tot, la realització d’un curtmetratge com Anata o korosu, possible gràcies a la voluntat de FILMETS de donar a conèixer noves propostes de l’exterior i al suport de l’Oficina del Québec a Barcelona, acredita el contacte i l’intercanvi entre diferents cultures com a veritable font d’innovació i creació artística en el si d’una comunitat.

Un llarg camí per córrer
A l’espera de conèixer quina és la resposta del públic i de la crítica quebequeses en el festival Regard sur le court métrage au Saguenay, el que és ségur és que a Anata o korosu li espera un llarg recorregut de festivals internacionals. Confirmat ja com a curtmetratge inaugural del FILMETS Badalona Film Festival 2012, aquesta coproducció catalano-quebequesa també s’exhibirà el pròxim mes de maig en el Short Film Corner del Festival de Cannes.