Skip to main content

El procés creatiu de la mà dels residents de la Residència de Guions

Divendres 31 de maig a El Modern, Girona

El divendres 31 de maig cinc autors i autores de la 2a edició de la Residència de guions de l’Acadèmia del Cinema Català protagonitzaran una taula rodona gratuïta i oberta al públic sobre la creació de guions cinematogràfics. Sota el títol El guió, el guió i el guió, la conversa tindrà lloc a les 17.30 h a El Modern. Centre Audiovisual i Digital (Girona).

Comptarà amb la participació d’Alba Cros, membre de la junta de l’Acadèmia, codirectora de Les amigues de l’Àgata i el documental Alteritats; Elena Molina, cineasta del documental Remember my name, produït per l’acadèmic Bernat Manzano, i guanyador de la Biznaga de Plata Premi del Públic al Festival de Málaga 2023; Laura Ferrés, directora i guionista de Los desheredados, premiat a la Semaine de la Critique del Festival de Cannes i als Premis Gaudí a Millor curtmetratge, i La imatge permanent, un film amb la producció de l’acadèmic Adrià Monés, i presentat al Festival Internacional de Cinema de Locarno; Joan Marc Voces, seleccionat a Serializados Kick per la sèrie d’animació Muntar un pollatres; i Àngel Tolosa, autor de Quan les mares dormen i Una casa de silencio, ambdues en estat de postproducció. L’acte estarà moderat per Laura Merino, Tècnica Superior de Cultura de l’Ajuntament de Girona, coordinadora d’El Modern i de la Girona Film Office.

Els residents, que actualment es troben en el retir de la Faberllull Olot treballant els seus projectes amb l’script consulting i guionista, Razvan Radulescu, i la productora i consultora de desenvolupament de llargmetratges, Isabelle Fauven, compartiran amb el públic el seu procés creatiu, portant a debat qüestions com el trasllat de la idea al text, el treball d’escriptura, o el paper de l’acompanyament durant el desenvolupament del seu projecte. 

Organitzen El Modern, la Residència de guions, Faberllull Olot i l’Institut Ramon Llull.

Us podeu inscriure a través d’aquest formulari