Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

“Un del de plom”, al Cicle Gaudí aquest mes de desembre

L’acadèmica Nausicaa Bonnín es posa a la pell de la militant antifeixista Neus Català

Aquest mes de desembre, el Cicle Gaudí presenta Un cel de plom, el nou llargmetratge de Miquel Romans, basada en la novel·la de Carme Martí. 

El film explica la vida de la històrica militant antifeixista Neus Català, una de les últimes supervivents del camp d’extermini de Ravensbrück. Neus Català, dona feminista i republicana, torna a França després de l'alliberament dels camps nazis l'any 1945, on espera retrobar el seu marit Albert. Mentre refà la seva nova vida en llibertat, recorda els fets ocorreguts l'any anterior, quan, sent presonera dels nazis, va ser enviada a treballar en una factoria de producció d'armament militar a Txecoslovàquia, on va acabar liderant el Comando de Gandules, un grup de dones que van sabotejar la fàbrica per continuar amb la lluita i la resistència republicana.

El film, candidat als XVI Premis Gaudí, està protagonitzat per l’acadèmica Nausicaa Bonnín, i compta amb les interpretacions de l’acadèmica Rachel Lascar, Iria del Río, Pep Ferrer, Laura Conejero, Thomas Sauerteig, Núria Sanmartí i Roger Batalla.

Durant el mes de desembre es podrà veure a les 115 sales que formen part del Cicle Gaudí a Catalunya, Andorra i Madrid.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat