Notícies

"Creatura", d'Elena Martín, guanya al Calella Film Festival

El cineasta Albert Serra va ser l'encarregat del lliurament  de "La Llopa"

La directora i acadèmica Elena Martín ha recollit el premi a Millor pel·lícula de la secció Creative Rosebud Awards al Festival de Cinema del Maresme pel seu segon llargmetratge Creatura, produït per les acadèmiques Ariadna Dot, Marta Cruañas, María Zamora, i els acadèmics Tono Folguera i Stefan Schmitz. El film també ha obtingut el guardó a Millor guió, escrit per la mateixa cineasta juntament amb l’acadèmica Clara Roquet

El jurat de l’edició d’enguany estava format pel calellenc Juli Fàbregues, el periodista Enrique García, la guionista Cristina Clemente, el director de cinema Paul Urkijo, l’actriu Cristina Genebat, l’actor Marc Angelet, l’actriu Mar Abascal, l’actor Iñaki Miramón, l’actriu Amparo Larrañaga i l’autor d’art dramàtic Sergi Pompermayer. L’encarregat de lliurar La Llopa ha sigut el també cineasta Albert Serra, qui va presentar el seu últim film Pacifiction, guardonada als passats Premis Gaudí.

El film d’Elena Martín competia dins d’aquesta categoria amb 5 títols més d’arreu del món amb un pressupost superior als 500.000 euros, és a dir fora de la secció Low Budget Films dedicada als films de baix pressupost, el focus amb el que va néixer el festival i que el fa únic a Catalunya. La secció Creative Rosebud Awards posa també el seu focus en directors emergents, però ho fa recollint els títols més destacats de l’any per la seva creativitat i originalitat. 

Creatura és una de les pel·lícules candidates als XVI Premis Gaudí, i ja estat reconeguda en múltiples festivals com el de Cannes, el de Sant Sebastià, o recentment el de Cambridge, entre d’altres.

Consulta tot el palmarès aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat