Notícies

“La sociedad de la nieve” i “Robot Dreams” competiran als Oscars

La 96a edició dels premis de Hollywood tindrà lloc el 10 de març

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood ha fet públiques les nominacions definitives que competiran a la 96a edició dels Oscars. La gala tindrà lloc al Teatre Dolby de Los Ángeles amb el presentador Jimmy Kimmel com a mestre de cerimònies. 

Entre les nominades, hi ha l’aclamada pel·lícula del cineasta i acadèmic J.A. Bayona, La sociedad de la nieve, que optarà a l'Oscar a la Millor pel·lícula internacional, i al Millor maquillatge i perruqueria. El film comparteix nominació amb els films com Yo capitán de Matteo Garrone, Perfect Days de Wim Wenders, La zona de interés de Jonathan Glazer i Sala de profesores d’İker Çatak. 

D’altra banda, la pel·lícula d’animació catalana Robot Dreams, del cineasta Pablo Berger, produïda en part per l’acadèmica Sandra Tapia, i els acadèmics Ibon Cormenzana i Ignasi Estapé, s’enfronta a la categoria d’animació amb El chico y la garza, de Hayao Miyazaki; Elemental, de Peter Sohn; Nimona, de Troy Quane i Nick Bruno; i  Spider-man: cruzando el multiverso, de Joaquim Dos Santos, Justin K. Thompson, Kemp Powers. 

Ambdues pel·lícules també competiran als XVI Premis Gaudí el proper 4 de febrer. Robot Dreams opta a 3 guardons (Millor pel·lícula d’animació, Millor guió adaptat i Millor música original) i La sociedad de la nieve està nominada a la categoria de Millor pel·lícula europea. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat