Notícies

Se celebra el segon Congrés Internacional de Coordinadores d’Intimitat (ICIC)

La trobada té lloc a Berlin entre el 13 i el 20 de febrer

Creixem Junts! és el títol de la segona edició de la Conferència Internacional per a la Coordinació de la Intimitat que es celebra a Berlin entre el 13 i el 20 de febrer. Organitzada per la German-speaking Association for Intimacy Coordination and Fight Choreography (BIK), la trobada compta amb més de 40 professionals de la intimitat i 15 organitzacions relacionades amb la coordinació d’intimitat i té per objectiu compartir coneixements i reflexionar conjuntament sobre els reptes d’aquesta nova professió nascuda arrel del #metoo i que cada vegada s’enten com a més necessària en els rodatges d’escenes íntimes per tal de salvaguardar la higiene i intimitat dels intèrprets, però on també  l’equip pot sentir-se vulnerable emocionalment.

Entre les ponents procedents de més de 12 països de tot el món, s’hi troba Lola Clavo, membre del Grup Motor del Servei d’atenció i prevenció dels abusos en el sector audiovisual i de les arts escèniques que l’Acadèmia del Cinema Català va obrir el 2021. 

Clavo impartirà el taller titulat “Building Knowledge on Prophylaxis and Intimacy Coordination on parlarà junt amb Maria Soledad Marciani, companya de projecte, de la seva experiència compartida en el rodatge d’escenes de sexe simulat grupal en espais reduïts, mostrant els reptes tècnics amb els que es van trobar per aconseguir la higiene i comoditat necessària dels intèrprets. També formarà part d’un panel titulat “Gatekeeping vs Golden Standards”, al costat d’Amanda Cutting (Canadà), Kate Lush (Regne Unit) i Pia Rickman (Regne Unit / Finlàndia), moderat per Jaclyn Chantel (Estats Units), en el qual es reflexionarà sobre els estàndards de la professió, els límits de la seva responsabilitat i la legitimació /acreditació d’un rol que tot just ara s’està introduint a la indústria audiovisual.

Entenent la importància del rol de la coordinació d’intimitat en la salvaguarda emocional dels equips de treball més enllà de la prevenció higiènica i tècnica,  l'Acadèmia del Cinema Català, sota l’encàrrec del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, ha dut a terme un estudi exploratori sobre la figura de la Coordinació d’intimitat en l’àmbit audiovisual i de les arts escèniques en relació amb la prevenció de les violències masclistes. L’objectiu d’aquest estudi és definir el rol, la formació i les seves possibilitats dins el context de la indústria audiovisual a Catalunya.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat